Prowadzący:

Dominika Krzemińska

Szefowa warszawskiej restauracji Przegryź. W przeszłości gotowała w słynnej żoliborskiej Galerii Domova. Jest prawdziwym ekspertem od słodkości. Uwaga – jej desery uzależniają! Gotuje naturalnie i sezonowo. Prywatnie jeździ na longboardzie.

Leonardo Masi i Alfredo Boscolo

Czyli kultowa Kuchnia Dantego. Właściciele stołecznej restauracji z kuchnią włoską Culiinaria. Wenecjanin i florentczyk, jeden jest doktorem polonistyki i absolwentem konserwatorium, drugi posiada doktorat z Historii Europy. Leonardo na co dzień wykłada na UKSW, a Alfredo pracuje w korporacji. Gotowania uczyli się od swoich mam.

Witek Iwański

Szef kuchni restauracji Aruana Hotel Narvil Conference & SPA, zwycięzca Wine & Food Noble Night 2013 we wszystkich kategoriach (przystawka, danie główne, deser) oraz w kategorii Młody Talent - Gault & Millau.

Alicja Than

Japonistka, językoznawca i restauratorka, wraz z mężem współtworzy sześć japońskich restauracji, w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz japoński pub i restaurację Izumi Izakaya. Jej pasje to kuchnia Japonii i Azji płd.-wsch. oraz moda.

Łukasz Konik

Szef gastronomii Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego Szefa kuchni do swego grona. Jego pasją jest kuchnia molekularna.

Jerzy Nogal

Na co dzień kucharz w Pytaniu na śniadanie w TVP2. W przeszłości pracował m.in. w kultowych restauracjach w Warszawie w tym w Mjodzie, (Burger) Kitchen, Czarna.Bar i Qchni Artstycznej. Chłopak z sąsiedztwa co zakupy robi na targu, bo oprócz jakości produktów ceni sobie pogaduchy ze sprzedawcami. Często jeździ na podkarpacką wieś, gdzie uprawia grykę i żyto na własne i przyjaciół potrzeby. Tam też czasem piecze chleb w piecu chlebowym. Kobiety ze wsi jak się dowiedziały że warszawiak piecze chleb na wsi, same zaczęły od czasu do czasu wypiekać dla siebie.

Szymon Tomiło

Z wykształcenia grafik, z zamiłowania kucharz. Pierwsze kulinarne kroki stawiał u boku babci-Rosjanki. To dzięki niej w kuchni ceni proste domowe smaki. Dziś nie wyobraża sobie śniadania bez własnego chleba. Zaraził tą pasją wielu przyjaciół i znajomych. Nawet własnego psa nazwał Pajda.

Adam Grądziel i Jakub Kozłowski

Utytułowani barmani z Kity Koguta. Jakub reprezentował Polskę na Mistrzostwach Świata Havana Grand Prix na Kubie, a Adam jest autorem książki „Warszawska Scena Barowa”. Obaj są wykładowcami Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Somelierów.

Alicja i Alon Than

Twórcy i właściciele sześciu restauracji w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz Izumi Izakaya. Alon Than doświadczenie w przygotowywaniu sushi zdobywał w Japonii - prowadził kuchnie trzech restauracji w Tokio. Jest znawcą kuchni Azji Południowo - Wschodniej. Jest zwycięzcą Mistrzostw Świata w Sushi, które odbyły się w 2015 r. w Japonii. Alicja Than jest z wykształcenia japonistką, tłumaczką języka japońskiego, działaczką kulinarną.

Marcin Paździor

Wybitny specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w Belgii, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii.
 Kilkukrotny juror prestiżowego, międzynarodowego konkursu Word Chocolate Master. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego zdobywał m.in. na plantacjach w Ameryce Południowej.

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Pracowała w restauracjach w pięciogwiazdkowych hotelach w Meksyku, Anglii, Szkocji i Polsce (m.in. w hotelu Radisson w Krakowie, gdzie była odpowiedzialna za przygotowanie meksykańskiego menu oraz w restauracji Blue Cactus). Pracowała też przez 4 lata w warszawskim hotelu Marriott. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Dos Tacos w Warszawie.

Yeunsu Lee

Yeunsu Lee. Koreanka urodzona w Seulu. Gotowanie od zawsze było częścią jej życia. Gdy była dzieckiem jej rodzice prowadzili własną restaurację przez ostatnie 10 lat kierowała i była szefem kuchni restauracji PLATOON w Seulu.

Łukasz Bester

Dyplomowany sommelier. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz kilkukrotny uczestnik Mistrzostw Polski tego fachu. Na co dzień sommelier w Winkolekcja Winebar. W winie najbardziej ceni różnorodność stylów, smaków i aromatów. Swoich ulubionych butelek zazwyczaj szuka wśród win francuskich.

Thanawat Na Nagara

Rodowity Taj, szef kuchni restauracji BASIL & LIME, znany jako szef Big. Może się pochwalić ponad 20-letnim doświadczeniem jako szef kuchni, a także jako trener kuchni tajskiej zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Sebastian Olma

Doświadczony szef kuchni. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Piotr Bruś-Klepacki

Kucharz współpracujący z magazynem KUKBUK. Autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Doświadczenie zdobywał w kuchniach najlepszych restauracji. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu.

Marta Dymek

Autorka wegańskiego bloga Jadłonomia.com. na którym dzieli się przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w wielu magazynach, takich jak Magazyn Smak, Kukbuk czy Kuchnia. Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. W listopadzie 2014 w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna, Kuchnia Roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan, która doczekała się szóstego dodruku. Od października 2015 na antenie Kuchni+ prowadzi swój pierwszy autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.

Marek Kropielnicki

Doświadczenie w Polsce zdobywał pracując m.in. w Restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin), jako chef kuchni w Restauracji Dwie Trzecie mediterranean fusion oraz jako sous chef w Restauracji Zest by Kibart. Urodzony w Anglii Marco inspiruje się kuchnią z różnych stron świata (w szczególności z Włoch, nieszablonową kuchnią Wysp Brytyjskich oraz kuchnią azjatycką). Zachwyca się i delektuje naturalnymi smakami bogatej przyrody oraz nowoczesnym gotowaniem.

Linh Nguyen i Kimi Le

Kulinarne pasjonatki, dla których ulubiony cytat brzmi kto gotuje, ten smakuje, a na wspólne wypady bardziej lubią chodzić po bazarach żywnościowych i restauracjach niż po sklepach. Stworzyły restaurację Shabu Shabu, realizując przy tym ich wspólną od dziecka pasję do gotowania.

Zosia Cudny

Miała być architektem, została psychologiem. Miała pracować na oddziale psychiatrycznym, a pracuje w międzynarodowej korporacji. Za to od dziecka kocha gotować i to się akurat nigdy nie zmieni!

Agata Wojda

Utytułowana szefowa kuchni. Warszawskim gourmandzistom znana z restauracji Absynt (czterokrotnie wyróżniona Bib Gorumand przewodnika Michelin) i Opasły Tom. W 2016 roku uznana przez przewodnik kulinarny Gault & Millau za najlepszą kobietę szefa w Polsce. Felietonistka Kukbuka, autorka kulinarnego bloga. Z wykształcenia muzykolog z pasji kucharz. Lubi jeść i czytać literaturę dziecięcą.

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Jakub Steuermark

W przeszłości pracował m.in. w Restauracji Jamiego Oliviera „Jamie’s Italian” w Covent Garden w Londynie, w USA, Hiszpanii, Czarnogórze i Meksyku. Szef konsultant dużej międzynarodowej marki spożywczej. W kuchni najchętniej kieruje się filozofią francuskiego bistro czyli tworzeniu wysokiej jakości potraw z ogólnodostępnych (także cenowo) składników. Na co dzień gotuje w Pytaniu na śniadanie w TVP2.

Rafał Hreczaniuk

Szef kuchni Restauracji Dyletanci w Warszawie. Doświadczenie zdobywał m.in. w restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin (Chapter One i L’Ecrivain - Dublin, La Fermata - Mediolan). Był także szefem kuchni Restauracji Tamka 43. W kuchni cechuje go kreatywność, eksperymentowanie i dbałość o szczegóły.

Uri Wollner

Właściciel znanej wśród miłośników kawy kawiarni Co Phi w Warszawie. Jego misją jest przybliżanie ludziom informacji nt. kawy i jej przyrządzania nawet prostymi domowymi sposobami.

Michał Lachur

Szef kuchni i współwłaściciel kultowego Organic Corner Food Store & Bistro na warszawskim Mokotowie. W 2015 r. Organic Corner uzyskał tytuł Najlepszego Sklepu z Żywnością Ekologiczną w Polsce. Gotuje światowo i niebanalnie. W swojej wegańskiej kuchni łączy smaki kuchni świata z żywnością funkcjonalną tzw. super foods. Pasjonat medycyny żywienia, biegania i języka jidysz.

Tomek Purol

szef kuchni restauracji Blow up Hall w Poznaniu, zwycięzca 5. edycji programu Top Chef, wcześniej szef kuchni restauracji Concordia Taste. Zdobywca brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie (2012 r.) oraz Kulinarnego Pucharu Polski (2007 r.)

Ernest Jagodziński

Executive Chef w Restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie w Poznaniu. Doświadczenie zdobywał w Restauracjach Cucina w City Park Hotel & Residence, ’99, Senses i The Westin Warsaw Hotel. Zwycięzca konkursów kulinarnych: I miejsce w L’Arte De La Cuisine Martell (2005), III miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski (2005), „Kucharz Odkrycie Roku 2010” według magazynu Kuchnia, Juror Kulinarnego Pucharu Polski, Szef Jutra wg przewodnika Gault & Millau (2017). Pasjonat kuchni tajskiej, promotor kuchni polskiej na świecie.

Tomasz Jakubiak

Szef kuchni i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnych programów Jakubiak w sezonie i Jakubiak lokalnie w telewizji Kuchnia+. Dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Ma własną restaurację w Warszawie o nazwie „Gar Jakubiaka”.

Grzegorz Filozof

Szef kuchni Restauracji Sarbinowska w Poznaniu i prawdziwy pasjonat gotowania, który syci swój ciągły głód szefa kuchni nowymi aranżacjami sezonowych składników w kreatywnych odsłonach kulinarnych. Swoje doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Dania podaje, łącząc tradycję z nowoczesnością, dzięki czemu jego potrawy to awangardowe dzieła sztuki kulinarnej.

David Gaboriaud

Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce, kucharz z zamiłowania. Gospodarz programu David w Europie, w którym podróżuje po całej Europie w poszukiwaniu unikalnych i charakterystycznych dla danego kraju smaków i aromatów.

Marieta Marecka

Na antenie Kuchni+ prowadzi program ABC GOTOWANIA, skierowany do początkujących miłośników gotowania. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach oraz w swoim mężu. Ponieważ nie lubi nudy i monotonii, nie podaje mężowi dwa razy tego samego dania. Autorka bloga kulinarnego www.wkuchnibezdubli.pl.

Maciej Majewski

Szef kuchni w hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Szef kuchni i autor menu w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne. Zwycięzca Wine & Food Noble Night 2015 w kategorii „Przystawka”. Nagrodzony wyróżnieniem Gault & Millau 2015. Stylem gotowania w którym się spełnia jest kuchnia polsko i francuska w wydaniu modern, bazująca na najlepszej jakości sezonowych składnikach.

Alfredo Boscolo i Tomek Bardadin

Alfredo Boscolo, czyli 1/2 duetu Kuchnia Dantego i Tomek Bardadin, prawdziwy wirtuoz pizzy, który przez 20 lat uczył się tego fachu we Włoszech.

Michał Orłowski

Szef kuchni kultowej restauracji w Poznaniu Lars, Lars & Lars. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.

Krzysztof Rabek

Szef kuchni, współtwórca jednego z najgorętszych adresów w Warszawie Cukierni Odette i Odette Tea Room oraz do niedawna konceptu Pop Up Ferment w Rozbrat 20 serwując kuchnie w duchu Neo Bistro. Doświadczenie, które ukształtowało jego styl gotowania zdobywał zagranicą. Po powrocie do Polski pracował m.in. w Atelier Amaro w Warszawie i Hugo Restaurant w Poznaniu.

Mateusz Gessler

Juror programu TVN Master Chef Junior. Od trzech lat prowadzi restaurację „Warszawa Wschodnia”. Uważa, że bycie restauratorem i kucharzem to najlepszy, choć zarazem najtrudniejszy zawód świata i nie chce robić już niczego innego, ponieważ ta praca daje mu wiele radości, a to w życiu jest najważniejsze. Nie jest typem leniwego domatora. Bardzo dużo podróżował, mieszkał w wielu miejscach na świecie - we Francji, Kanadzie, Szwajcarii i wszędzie czuł się dobrze. Do Polski wrócił z powodu kobiety. Lubi żyć aktywnie i ciągle musi odkrywać coś nowego, bo przecież świat jest bardzo interesujący. Uwielbia słuchać ludzi i uczyć się nowych rzeczy.

Piotr Mielczarek

Mistrz w zawodzie kucharz. Szef kuchni restauracji Kantyna prowadzonej przez Spółdzielnię Socjalną Stara Łubianka. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Wielkiej Brytanii, Francji i Grecji. Oprócz gotowania uwielbia książki kucharskie, które przywozi ze wszystkich podróży (tych małych i dużych). Członek Slow Food Wielkopolska.

Tamara Karasińska i Marta Matuszczak

duet cukierniczy z poznańskiej Owacji, pracowni babeczek i tortów. Słodkie wypieki to ich największa pasja. W kuchni nie idą na żadne kompromisy przygotowując słodkości według domowych receptur, wykorzystując naturalne składniki.

Adam Adamczak

Finalista IV edycji programu Top Chef. Właściciel i szef kuchni restauracji Oskoma na poznańskich Jeżycach. Miłośnik prostoty i świeżości. W 2013 r. wyróżniony przez magazyn Kuchnia nagrodą Kucharz Odkrycie Roku. Brał udział w Wine & Food Noble Night oraz Transatlantyk Festiwal, na którym w 2015 r. wieńczył swą osobą po raz ostatni to wydarzenie w Poznaniu.

Dominika Wójciak

Wyróżniona przez samego Gordona Ramsay’a zwyciężczyni III edycji programu MasterChef. Autorka książek ZIARNO, WARZYWO i KULINARNE OPOWIEŚCI. Kolekcjonuje kulinarne doświadczenia z całego świata oraz gromadzi egzotyczne przyprawy, które z błyskiem w oku wykorzystuje w lokalnej i sezonowej kuchni. Udowadnia, że warzywo to nie tylko dodatek do kotleta a z ziaren w kuchni można przygotować dosłownie wszystko od codziennego śniadania na wystawnej kolacji kończąc. Swoją pasją dzieli się na blogu „Kulinarne Bezdroża”. Na stałe współpracuje z miesięcznikiem PANI i weekendowym magazynem Dziennika Polskiego.

Marcin Kaczmarek – Pielin

Szef Kuchni Restauracji Warsztat Kulinarny-Maraton w Poznaniu, gotował w uznanych poznańskich restauracjach m. in. w Kuchni Yeżyce, Cucina oraz Gusto Food & Wine. Organizator akcji charytatywnej Master Chef 4 Dogs. Gotował na tegorocznej edycji kultowego festiwalu Transatlantyk.

Zbyszek Gawron

Konsultant kulinarny. Były szef kuchni i współtwórca Bibenda Restaurant & Bar, uznanej przez Monocle za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie. Urodził się i wychował w Austin w Teksasie, gdzie południowo-meksykańskie smaki przenikały przez polską kuchnię domu rodzinnego. Doświadczenie zdobywał m.in. w Sweetish Hill Bakery w Austin, Delikatesach Esencja czy Ma noże i Może w Warszawie. Stara się, by jego potrawy były proste i sezonowe, zwracając uwagę na świeżość i smak.

Michał Iwaniuk

Szef cukierni Czekolada Cafè w Airport Hotel Okęcie, zwycięzcy konkursu Sweets&Coffee 2016 w kategorii cukiernia działająca indywidualnie. Cukiernik z 18. letnim doświadczeniem, które zdobywał w prywatnych pracowniach na Dolnym Śląsku i w Warszawie. Uczestnik szkoleń Akademii Callebaut i Europejskiej Szkoły Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego.

Jarosław Kin

Szef kuchni poznańskiej restauracji U Rzeźników oraz były szef kultowej restauracji Bar-a-boo. Tegoroczny zwycięzca konkursu Zielona Budka Master Challenge i finalista konkursu Wielkopolski Kucharz Roku. Dwukrotnie brał udział w festiwalu Kina Kulinarnego Transatlantyk. W pracy najważniejsze są dla niego: ogromna pasja, wzorowa organizacja i ciągły rozwój.

Przemek Bocian i Michał Szarpak

Przemek Bocian i Michał Szarpak – czyli fundament kultowej Kity Koguta, gdzie funkcje menadżerskie łączą z opieką nad jakością barów. Doświadczenie zdobywali na stołecznej scenie koktajlowej biorąc udział w wielu projektach barowych i inicjatywach mających na celu promocję sztuki koktajlu. Uczestnicy licznych konkursów i szkoleniowcy. Cechuje ich ogromna pasja oraz zaangażowanie w prace nad dobrym imieniem koktajlu.

Jakub Ignyś

Szef kuchni oraz współtwórca koncepcji Restauracji NIFTY No. 20. Od 12 lat związany zawodowo z gastronomią. Swoje doświadczenie zdobywał w m.in. Hotel Meridian, Campanile czy Hotel Andersia. Najbardziej ceni sobie gotowanie w stylu casual dining. Uczestnik konkursów kulinarnych, m.in. Primerba Cup 2013 (II miejsce) czy Festiwal Ryb Bałtyckich 2014 (II miejsce). Zwycięzca konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2015.

Jacek Bany

Pasjonat naturalnego pieczywa. Od lat zgłębia stare przepisy i tłumaczy je na język współczesny. Codziennie coś wypieka, bazując wyłącznie na naturalnych, pochodzących z całego świata składnikach. Autor przepisu na unikalny chleb gryczany na zakwasie, przeznaczonego dla osób dotkniętych ostrą nietolerancją glutenu.

Łukasz Marcinkowski i Radosław Berent

Najzdolniejszy i najbardziej utytułowany duet florystyczno – scenograficzny w Polsce. Autorzy książki „O kwiatach”. Właściciele kultowej kwiaciarni Kwiaty i Miut na poznańskich Jeżycach. Projektują wnętrza, meble i przedmioty użytkowe. Tworzą niezwykłe sesje zdjęciowe. Ich niepowtarzalny styl i unikatowe poczucie estetyki sprawiają, że obok ich prac nie można przejść obojętnie.

Daria Ładocha

Autorka bloga Mamałyga, prowadząca program Ugotuj mi mamo! w Kuchni+. Trenerka kulinarna, autorka książek kulinarnych, specjalizuje się w kuchni tajskiej oraz zdrowym gotowaniu, zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

Tomasz Deker

Mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier. Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program „Desery Dekera\". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech.

Eryk Wałkowicz

Dietetyk, autor bloga erVegan, miłośnik dobrej i prostej kuchni, która pozytywnie wpływa na zdrowie. Swoją wiedzę o zdrowym żywieniu zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Publikując zdrowe i łatwe do wykonania przepisy, pokazuje, że kuchnia roślinna może być pyszna nawet dla faceta. Zamienia fasolę w mocno czekoladowe brownie, bataty w pyszne burgery, a daktyle w słodki karmel!

Artur Skotarczyk

Artur Skotarczyk, szef kuchni i współzałożyciel restauracji Muga w Poznaniu, wyróżnionej w przewodniku Gault&Millau. W 2016 r. uznany Szefem Roku Regionu według tego przewodnika. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Instytucie Paula Bocuse w Lyon oraz w restauracji Le Pergolèse w Paryżu. Praktykował w restauracji Stara Ratuszowa i U Fukiera. Szefował w Starej Bażanciarni i La Passion Du Vin w Starym Browarze. Uczestnik 3. edycji Transatlantyk w Poznaniu. Miłośnik kuchni francuskiej, darów lasu i sezonowości.

Adrianna Jaworska

Cukiernik i wykładowca. Szkoliła się w japońskim oddziale szkoły Le Cordon Bleu w Kobe oraz Akademii Czekolady Valrhona we Francji. Absolwentka prestiżowego programu “Hautes Etudes du Goût” na Uniwersytecie Champagne-Ardennes we Francji i wykładowca historii cukiernictwa na kierunku “Food Studies” na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.

Paweł Dobrzański

Właściciel i szef kuchni sieci restauracji Posmakuj oraz współwłaściciel firmy Wytwórnia Smaku. Zapalony biegacz i ultramaratończyk (m.in. uczestnik biegu Transgrancanaria na Gran Canaria). Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Instituto Culinario Danieli w San Louis Potosi w Meksyku i Chateau de la tour Cadillac we Francji.

Jarosław Konrady

Mistrz cukierniczy z prawie 40.letnim doświadczeniem. Pastry Sous Chef hotelu Mercure w Poznaniu. Uczestnik licznych kursów i szkoleń oraz laureat wielu konkursów cukierniczych. Ukończone profesjonalne kursy karmelarskie i czekolady pozwalają mu na rozwijanie jego pasji jaką są cukiernicze dekoracje.

Maciej Bartkowiak

Szef kuchni restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał na kursach m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Kamil i Agnieszka Bajowie

Twórcy Pszczelarium. Od 2013 r. opiekują się kilkoma milionami pszczół i pozyskują od nich miejski miód. Ich pasieki znajdują się na dachach, w ogrodach i parkach Warszawy, Gdańska i Katowic.

Jakub Kasprzak

Szef kuchni restauracji Lumière w Baranowie. Odbywał liczne praktyki w restauracjach m.in. w USA, Kanadzie, Norwegii czy Austrii. Uczestnik stażu w Institut Paul Bocuse w Lyon – Ecully we Francji. Miłośnik kuchni francuskiej, związany z inicjatywą Poznańscy Kucharze Razem.

Sebastian Olma i Anna Jelonek

Sebastian Olma - Doświadczony szef kuchni. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Anna Jelonek - dyplomowany dietetyk współpracujący z telewizją TVN.

Maciej Prot

Szef kuchni Wody Ognistej, specjalizującej się w nowoczesnej formie potraw starej Warszawy. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Hotelu Bristol czy restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Miłośnik zdrowego i sportowego trybu życia. W kuchni stawia przede wszystkim na sezonowość produktów.

Piotr Bruś Klepacki i Anna Jelonek

Piotr Bruś Klepacki - Nadworny kucharz magazynu KUKBUK. Anna Jelonek - dyplomowany dietetyk współpracujący z telewizją TVN.

Maciej Prot i Anna Jelonek

Maciej Prot - Szef kuchni Wody Ognistej, specjalizującej się w nowoczesnej formie potraw starej Warszawy. Anna Jelonek - dyplomowany dietetyk współpracujący z telewizją TVN.

Marcin Cebulski

Główny pizzerman w restauracji Cucina w Poznaniu. Zdobywca złotego medalu w kategorii pizza klasyczna na A.C.E.E.A International Pizza Championship Master Show Team w Bukareszcie, zdobywca tytułu mistrza Nuceria w Nocera Superiore pod Neapolem. Do produkcji swojej pizzy stara się używać polskich produktów.

Małgosia Małecka

Twórczyni kultowej, poznańskiej pracowni HELLO calligraphy. Energetyczna artystka wyznaczająca trendy w nowoczesnej kaligrafii.

Paulina Popardowska

Założycielka artystycznej cukierni So Sweet Project. Swoimi wypiekami udowadania że torty, muffiny i cupcakes mogą być dziełem sztuki.

Andrea Camastra

Chef kuchni odznaczonej gwiazdkami Michelin restauracji SENSES w Warszawie

Sophie Evans

Twórczyni kultowej marki La Koguta. Urodzona we Francji. Życie spędziła podróżując, mieszkając i pracując w krajach na całym świecie m.in. w Afryce, Azji i obu Amerykach. Rodzina Sophie od dekad związana jest z gastronomią (m.in. babcia była właścicielką hotelu-restauracji w Alpach), co pozwoliło zdobyć Sophie wszechstronne umiejętności i wiedzę na temat gotowania. Specjalizuje się w kuchni francuskiej i włoskiej.

Monika Walecka

Właścicielka mikro piekarni Cała w mące, stylistka jedzenia, fotografka, autorka bloga gotujebolubi.pl oraz książki \"Opowiadania drewnianego stołu\". Przez 4 lata produkowała programy muzyczno – kulturalne w MTV Polska, następnie pracowała w studiu fotograficznym, gotując dla fotografów, celebrytów i modelek. Gdy wyprowadziła się do Pragi, zaczęła szlifować warsztat fotograficzny i realizować zlecenia na sesje fotograficzne i stylizacji jedzenia. W San Francisco przez 4 lata dzieliła swój czas pomiędzy bycie fotografem, a praktykowaniem i pracą w piekarniach. Każdą wolną chwilę poświęca na odkrywanie nowych smaków i uwiecznianie ich na zdjęciach, które publikuje na swoim instagramie jako @thereshecooks.

Michał Lachur i Anna Radowicka (d. Jelonek)

Michał Lachur - Szef kuchni i współwłaściciel kultowego Organic Corner Food Store & Bistro na warszawskim Mokotowie. Anna Radowicka (d. Jelonek) dyplomowany dietetyk współpracujący z telewizją TVN.

Kamil Brzozowski

Założyciel i head chef restauracji Yuzu. Swoją przygodę z sushi zaczął w 2002 r., pracując pod okiem japońskich szefów kuchni w restauracjach Tsubame oraz Nipponkan. Ponad 2 lata spędził w Cardiff, pracując jako sous chef w japońskiej restauracji Zushi. Lubi styl Nikkei i to jego założeniami kieruje się w restauracji Yuzu, której jest pomysłodawcą.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu