Prowadzący:

Dominika Krzemińska

Szefowa warszawskiej restauracji Przegryź. W przeszłości gotowała w słynnej żoliborskiej Galerii Domova. Jest prawdziwym ekspertem od słodkości. Uwaga – jej desery uzależniają! Gotuje naturalnie i sezonowo. Prywatnie jeździ na longboardzie.

Leonardo Masi i Alfredo Boscolo

Czyli kultowa Kuchnia Dantego. Właściciele stołecznej restauracji z kuchnią włoską Culiinaria. Wenecjanin i florentczyk, jeden jest doktorem polonistyki i absolwentem konserwatorium, drugi posiada doktorat z Historii Europy. Leonardo na co dzień wykłada na UKSW, a Alfredo pracuje w korporacji. Gotowania uczyli się od swoich mam.

Witek Iwański

Szef kuchni w Raffles Europejski Hotel. Poprzednio wieloletni szef kuchni restauracji Aruana Hotel Narvil Conference & SPA. Zwycięzca Wine & Food Noble Night 2013 we wszystkich kategoriach (przystawka, danie główne, deser) oraz w kategorii Młody Talent - Gault & Millau.

Alicja Than

Japonistka, językoznawca i restauratorka, wraz z mężem współtworzy sześć japońskich restauracji, w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz japoński pub i restaurację Izumi Izakaya. Jej pasje to kuchnia Japonii i Azji płd.-wsch. oraz moda.

Łukasz Konik

Szef gastronomii Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego Szefa kuchni do swego grona. Jego pasją jest kuchnia molekularna.

Jerzy Nogal

Na co dzień kucharz w Pytaniu na śniadanie w TVP2. W przeszłości pracował m.in. w kultowych restauracjach w Warszawie w tym w Mjodzie, (Burger) Kitchen, Czarna.Bar i Qchni Artstycznej. Chłopak z sąsiedztwa co zakupy robi na targu, bo oprócz jakości produktów ceni sobie pogaduchy ze sprzedawcami. Często jeździ na podkarpacką wieś, gdzie uprawia grykę i żyto na własne i przyjaciół potrzeby. Tam też czasem piecze chleb w piecu chlebowym. Kobiety ze wsi jak się dowiedziały że warszawiak piecze chleb na wsi, same zaczęły od czasu do czasu wypiekać dla siebie.

Szymon Tomiło

Z wykształcenia grafik, z zamiłowania kucharz. Pierwsze kulinarne kroki stawiał u boku babci-Rosjanki. To dzięki niej w kuchni ceni proste domowe smaki. Dziś nie wyobraża sobie śniadania bez własnego chleba. Zaraził tą pasją wielu przyjaciół i znajomych. Nawet własnego psa nazwał Pajda.

Adam Grądziel i Jakub Kozłowski

Utytułowani barmani z Kity Koguta. Jakub reprezentował Polskę na Mistrzostwach Świata Havana Grand Prix na Kubie, a Adam jest autorem książki „Warszawska Scena Barowa”. Obaj są wykładowcami Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Somelierów.

Alicja i Alon Than

Twórcy i właściciele sześciu restauracji w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz Izumi Izakaya. Alon Than doświadczenie w przygotowywaniu sushi zdobywał w Japonii - prowadził kuchnie trzech restauracji w Tokio. Jest znawcą kuchni Azji Południowo - Wschodniej. Jest zwycięzcą Mistrzostw Świata w Sushi, które odbyły się w 2015 r. w Japonii. Alicja Than jest z wykształcenia japonistką, tłumaczką języka japońskiego, działaczką kulinarną.

Marcin Paździor

Wybitny specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w Belgii, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii.
 Kilkukrotny juror prestiżowego, międzynarodowego konkursu Word Chocolate Master. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego zdobywał m.in. na plantacjach w Ameryce Południowej.

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Pracowała w restauracjach w pięciogwiazdkowych hotelach w Meksyku, Anglii, Szkocji i Polsce (m.in. w hotelu Radisson w Krakowie, gdzie była odpowiedzialna za przygotowanie meksykańskiego menu oraz w restauracji Blue Cactus). Pracowała też przez 4 lata w warszawskim hotelu Marriott. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Dos Tacos w Warszawie.

Yeunsu Lee

Yeunsu Lee. Koreanka urodzona w Seulu. Gotowanie od zawsze było częścią jej życia. Gdy była dzieckiem jej rodzice prowadzili własną restaurację przez ostatnie 10 lat kierowała i była szefem kuchni restauracji PLATOON w Seulu.

Łukasz Bester

Dyplomowany sommelier. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz kilkukrotny uczestnik Mistrzostw Polski tego fachu. Na co dzień sommelier w Winkolekcja Winebar. W winie najbardziej ceni różnorodność stylów, smaków i aromatów. Swoich ulubionych butelek zazwyczaj szuka wśród win francuskich.

Thanawat Na Nagara

Rodowity Taj, szef kuchni restauracji BASIL & LIME, znany jako szef Big. Może się pochwalić ponad 20-letnim doświadczeniem jako szef kuchni, a także jako trener kuchni tajskiej zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Sebastian Olma

Szef kreatywny Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Piotr Bruś-Klepacki

Kucharz współpracujący z magazynem KUKBUK. Autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Doświadczenie zdobywał w kuchniach najlepszych restauracji. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu.

Marta Dymek

Autorka wegańskiego bloga Jadłonomia.com. na którym dzieli się przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w wielu magazynach, takich jak Magazyn Smak, Kukbuk czy Kuchnia. Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. W listopadzie 2014 w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna, Kuchnia Roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan, która doczekała się szóstego dodruku. Od października 2015 na antenie Kuchni+ prowadzi swój pierwszy autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.

Marek Kropielnicki

Szef kuchni restauracji Do Bo Do na ul. Foksal w Warszawie. Doświadczenie w Polsce zdobywał pracując m.in. w Restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin), jako chef kuchni w Restauracji Dwie Trzecie mediterranean fusion oraz jako sous chef w Restauracji Zest by Kibart. Urodzony w Anglii Marco inspiruje się kuchnią z różnych stron świata (w szczególności z Włoch, nieszablonową kuchnią Wysp Brytyjskich oraz kuchnią azjatycką). Zachwyca się i delektuje naturalnymi smakami bogatej przyrody oraz nowoczesnym gotowaniem.

Linh Nguyen i Kimi Le

Kulinarne pasjonatki, dla których ulubiony cytat brzmi kto gotuje, ten smakuje, a na wspólne wypady bardziej lubią chodzić po bazarach żywnościowych i restauracjach niż po sklepach. Stworzyły restaurację Shabu Shabu, realizując przy tym ich wspólną od dziecka pasję do gotowania.

Zosia Cudny

Miała być architektem, została psychologiem. Miała pracować na oddziale psychiatrycznym, a pracuje w międzynarodowej korporacji. Za to od dziecka kocha gotować i to się akurat nigdy nie zmieni!

Agata Wojda

Utytułowana szefowa kuchni. Warszawskim gourmandzistom znana z restauracji Absynt (czterokrotnie wyróżniona Bib Gorumand przewodnika Michelin) i Opasły Tom. W 2016 roku uznana przez przewodnik kulinarny Gault & Millau za najlepszą kobietę szefa w Polsce. Felietonistka Kukbuka, autorka kulinarnego bloga. Z wykształcenia muzykolog z pasji kucharz. Lubi jeść i czytać literaturę dziecięcą.

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Rafał Hreczaniuk

Szef kuchni Restauracji Dyletanci w Warszawie. Doświadczenie zdobywał m.in. w restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin (Chapter One i L’Ecrivain - Dublin, La Fermata - Mediolan). Był także szefem kuchni Restauracji Tamka 43. W kuchni cechuje go kreatywność, eksperymentowanie i dbałość o szczegóły.

Uri Wollner

Właściciel znanej wśród miłośników kawy kawiarni Co Phi w Warszawie. Jego misją jest przybliżanie ludziom informacji nt. kawy i jej przyrządzania nawet prostymi domowymi sposobami.

Michał Lachur

Szef kuchni i współwłaściciel kultowego Organic Corner Food Store & Bistro na warszawskim Mokotowie. W 2015 r. Organic Corner uzyskał tytuł Najlepszego Sklepu z Żywnością Ekologiczną w Polsce. Gotuje światowo i niebanalnie. W swojej wegańskiej kuchni łączy smaki kuchni świata z żywnością funkcjonalną tzw. super foods. Pasjonat medycyny żywienia, biegania i języka jidysz.

Tomek Purol

szef kuchni restauracji Blow up Hall w Poznaniu, zwycięzca 5. edycji programu Top Chef, wcześniej szef kuchni restauracji Concordia Taste. Zdobywca brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie (2012 r.) oraz Kulinarnego Pucharu Polski (2007 r.)

Ernest Jagodziński

Head Chef w Restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie w Poznaniu. Doświadczenie zdobywał w Restauracjach Cucina w City Park Hotel & Residence, ’99, Senses i The Westin Warsaw Hotel. Zwycięzca konkursów kulinarnych: I miejsce w L’Arte De La Cuisine Martell (2005), III miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski (2005), „Kucharz Odkrycie Roku 2010” według magazynu Kuchnia, Juror Kulinarnego Pucharu Polski, Szef Jutra wg przewodnika Gault & Millau (2017). Pasjonat kuchni tajskiej, promotor kuchni polskiej na świecie.

Tomasz Jakubiak

Szef kuchni i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnych programów Jakubiak w sezonie i Jakubiak lokalnie w telewizji Kuchnia+. Dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Ma własną restaurację w Warszawie o nazwie „Gar Jakubiaka”.

Grzegorz Filozof

Szef kuchni Restauracji Sarbinowska w Poznaniu i prawdziwy pasjonat gotowania, który syci swój ciągły głód szefa kuchni nowymi aranżacjami sezonowych składników w kreatywnych odsłonach kulinarnych. Swoje doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Dania podaje, łącząc tradycję z nowoczesnością, dzięki czemu jego potrawy to awangardowe dzieła sztuki kulinarnej.

David Gaboriaud

Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce, kucharz z zamiłowania. Gospodarz programu David w Europie, w którym podróżuje po całej Europie w poszukiwaniu unikalnych i charakterystycznych dla danego kraju smaków i aromatów.

Marieta Marecka

Na antenie Kuchni+ prowadzi program ABC GOTOWANIA, skierowany do początkujących miłośników gotowania. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach oraz w swoim mężu. Ponieważ nie lubi nudy i monotonii, nie podaje mężowi dwa razy tego samego dania. Autorka bloga kulinarnego www.wkuchnibezdubli.pl.

Maciej Majewski

Szef kuchni w hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Szef kuchni i autor menu w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne. Zwycięzca Wine & Food Noble Night 2015 w kategorii „Przystawka”. Nagrodzony wyróżnieniem Gault & Millau 2015. Stylem gotowania w którym się spełnia jest kuchnia polsko i francuska w wydaniu modern, bazująca na najlepszej jakości sezonowych składnikach.

Michał Orłowski

Szef Kuchni restauracji Mielżyński przy ul. Czerskiej w Warszawie. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii a także w Polsce. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.

Krzysztof Rabek

Szef kuchni, współtwórca jednego z najgorętszych adresów w Warszawie Cukierni Odette i Odette Tea Room oraz do niedawna konceptu Pop Up Ferment w Rozbrat 20 serwując kuchnie w duchu Neo Bistro. Doświadczenie, które ukształtowało jego styl gotowania zdobywał zagranicą. Po powrocie do Polski pracował m.in. w Atelier Amaro w Warszawie i Hugo Restaurant w Poznaniu.

Mateusz Gessler

Juror programu TVN Master Chef Junior. Od trzech lat prowadzi restaurację „Warszawa Wschodnia”. Uważa, że bycie restauratorem i kucharzem to najlepszy, choć zarazem najtrudniejszy zawód świata i nie chce robić już niczego innego, ponieważ ta praca daje mu wiele radości, a to w życiu jest najważniejsze. Nie jest typem leniwego domatora. Bardzo dużo podróżował, mieszkał w wielu miejscach na świecie - we Francji, Kanadzie, Szwajcarii i wszędzie czuł się dobrze. Do Polski wrócił z powodu kobiety. Lubi żyć aktywnie i ciągle musi odkrywać coś nowego, bo przecież świat jest bardzo interesujący. Uwielbia słuchać ludzi i uczyć się nowych rzeczy.

Piotr Mielczarek

Mistrz w zawodzie kucharz. Szef kuchni restauracji Kantyna prowadzonej przez Spółdzielnię Socjalną Stara Łubianka. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Wielkiej Brytanii, Francji i Grecji. Oprócz gotowania uwielbia książki kucharskie, które przywozi ze wszystkich podróży (tych małych i dużych). Członek Slow Food Wielkopolska.

Tamara Karasińska i Marta Matuszczak

duet cukierniczy z poznańskiej Owacji, pracowni babeczek i tortów. Słodkie wypieki to ich największa pasja. W kuchni nie idą na żadne kompromisy przygotowując słodkości według domowych receptur, wykorzystując naturalne składniki.

Adam Adamczak

Finalista IV edycji programu Top Chef. Właściciel i szef kuchni restauracji Oskoma na poznańskich Jeżycach. Miłośnik prostoty i świeżości. W 2013 r. wyróżniony przez magazyn Kuchnia nagrodą Kucharz Odkrycie Roku. Brał udział w Wine & Food Noble Night oraz Transatlantyk Festiwal, na którym w 2015 r. wieńczył swą osobą po raz ostatni to wydarzenie w Poznaniu.

Dominika Wójciak

Wyróżniona przez samego Gordona Ramsay’a zwyciężczyni III edycji programu MasterChef. Autorka książek ZIARNO, WARZYWO i KULINARNE OPOWIEŚCI. Kolekcjonuje kulinarne doświadczenia z całego świata oraz gromadzi egzotyczne przyprawy, które z błyskiem w oku wykorzystuje w lokalnej i sezonowej kuchni. Udowadnia, że warzywo to nie tylko dodatek do kotleta a z ziaren w kuchni można przygotować dosłownie wszystko od codziennego śniadania na wystawnej kolacji kończąc. Swoją pasją dzieli się na blogu „Kulinarne Bezdroża”. Na stałe współpracuje z miesięcznikiem PANI i weekendowym magazynem Dziennika Polskiego.

Przemek Bocian i Michał Szarpak

Przemek Bocian i Michał Szarpak – czyli fundament kultowej Kity Koguta, gdzie funkcje menadżerskie łączą z opieką nad jakością barów. Doświadczenie zdobywali na stołecznej scenie koktajlowej biorąc udział w wielu projektach barowych i inicjatywach mających na celu promocję sztuki koktajlu. Uczestnicy licznych konkursów i szkoleniowcy. Cechuje ich ogromna pasja oraz zaangażowanie w prace nad dobrym imieniem koktajlu.

Łukasz Marcinkowski i Radosław Berent

Najzdolniejszy i najbardziej utytułowany duet florystyczno – scenograficzny w Polsce. Autorzy książki „O kwiatach”. Właściciele kultowej kwiaciarni Kwiaty i Miut na poznańskich Jeżycach. Projektują wnętrza, meble i przedmioty użytkowe. Tworzą niezwykłe sesje zdjęciowe. Ich niepowtarzalny styl i unikatowe poczucie estetyki sprawiają, że obok ich prac nie można przejść obojętnie.

Artur Skotarczyk

Artur Skotarczyk, szef kuchni i współzałożyciel restauracji Muga w Poznaniu, wyróżnionej w przewodniku Gault&Millau. W 2016 r. uznany Szefem Roku Regionu według tego przewodnika. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Instytucie Paula Bocuse w Lyon oraz w restauracji Le Pergolèse w Paryżu. Praktykował w restauracji Stara Ratuszowa i U Fukiera. Szefował w Starej Bażanciarni i La Passion Du Vin w Starym Browarze. Uczestnik 3. edycji Transatlantyk w Poznaniu. Miłośnik kuchni francuskiej, darów lasu i sezonowości.

Adrianna Jaworska

Cukiernik i wykładowca. Szkoliła się w japońskim oddziale szkoły Le Cordon Bleu w Kobe oraz Akademii Czekolady Valrhona we Francji. Absolwentka prestiżowego programu “Hautes Etudes du Goût” na Uniwersytecie Champagne-Ardennes we Francji i wykładowca historii cukiernictwa na kierunku “Food Studies” na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.

Paweł Dobrzański

Właściciel i szef kuchni sieci restauracji Posmakuj oraz współwłaściciel firmy Wytwórnia Smaku. Zapalony biegacz i ultramaratończyk (m.in. uczestnik biegu Transgrancanaria na Gran Canaria). Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Instituto Culinario Danieli w San Louis Potosi w Meksyku i Chateau de la tour Cadillac we Francji.

Jarosław Konrady

Mistrz cukierniczy z prawie 40.letnim doświadczeniem. Pastry Sous Chef hotelu Mercure w Poznaniu. Uczestnik licznych kursów i szkoleń oraz laureat wielu konkursów cukierniczych. Ukończone profesjonalne kursy karmelarskie i czekolady pozwalają mu na rozwijanie jego pasji jaką są cukiernicze dekoracje.

Maciej Bartkowiak

Szef kuchni restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał na kursach m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Kamil i Agnieszka Bajowie

Twórcy Pszczelarium. Od 2013 r. opiekują się kilkoma milionami pszczół i pozyskują od nich miejski miód. Ich pasieki znajdują się na dachach, w ogrodach i parkach Warszawy, Gdańska i Katowic.

Maciej Prot

Sous chef w restauracji Florentin w Warszawie. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Hotelu Bristol czy restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Miłośnik zdrowego i sportowego trybu życia. W kuchni stawia przede wszystkim na sezonowość produktów.

Marcin Cebulski

Główny pizzerman w restauracji Cucina w Poznaniu. Zdobywca złotego medalu w kategorii pizza klasyczna na A.C.E.E.A International Pizza Championship Master Show Team w Bukareszcie, zdobywca tytułu mistrza Nuceria w Nocera Superiore pod Neapolem. Do produkcji swojej pizzy stara się używać polskich produktów.

Małgosia Małecka

Twórczyni kultowej, poznańskiej pracowni HELLO calligraphy. Energetyczna artystka wyznaczająca trendy w nowoczesnej kaligrafii.

Paulina Popardowska

Założycielka artystycznej cukierni So Sweet Project. Swoimi wypiekami udowadania że torty, muffiny i cupcakes mogą być dziełem sztuki.

Sophie Evans

Twórczyni kultowej marki La Koguta. Urodzona we Francji. Życie spędziła podróżując, mieszkając i pracując w krajach na całym świecie m.in. w Afryce, Azji i obu Amerykach. Rodzina Sophie od dekad związana jest z gastronomią (m.in. babcia była właścicielką hotelu-restauracji w Alpach), co pozwoliło zdobyć Sophie wszechstronne umiejętności i wiedzę na temat gotowania. Specjalizuje się w kuchni francuskiej i włoskiej.

Monika Walecka

Właścicielka mikro piekarni Cała w mące, stylistka jedzenia, fotografka, autorka bloga gotujebolubi.pl oraz książki \"Opowiadania drewnianego stołu\". Przez 4 lata produkowała programy muzyczno – kulturalne w MTV Polska, następnie pracowała w studiu fotograficznym, gotując dla fotografów, celebrytów i modelek. Gdy wyprowadziła się do Pragi, zaczęła szlifować warsztat fotograficzny i realizować zlecenia na sesje fotograficzne i stylizacji jedzenia. W San Francisco przez 4 lata dzieliła swój czas pomiędzy bycie fotografem, a praktykowaniem i pracą w piekarniach. Każdą wolną chwilę poświęca na odkrywanie nowych smaków i uwiecznianie ich na zdjęciach, które publikuje na swoim instagramie jako @thereshecooks.

Kamil Brzozowski

Założyciel i head chef restauracji Yuzu. Swoją przygodę z sushi zaczął w 2002 r., pracując pod okiem japońskich szefów kuchni w restauracjach Tsubame oraz Nipponkan. Ponad 2 lata spędził w Cardiff, pracując jako sous chef w japońskiej restauracji Zushi. Lubi styl Nikkei i to jego założeniami kieruje się w restauracji Yuzu, której jest pomysłodawcą.

Adam Chrząstowski

Szef kuchni kultowych restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie. Kucharz z 25 letnim doświadczeniem. Pracował m.in. w pięciogwiazdkowych warszawskich hotelach Bristol, Sheraton i Rialto. Juror konkursów kulinarnych i niekwestionowany autorytet w dziedzinie przygotowywania dań mięsnych.

Ewelina Gracz

W przeszłości szefowa kultowej, roślinnej restauracji Jesus w Poznaniu. Od najmłodszych lat weganka powiązana z naturą, lasem i dzikimi roślinami jadalnymi. Beztroskie dzieciństwo spędziła biegając po lasach i łąkach Krainy 100 Jezior, co zdeterminowało sposób w jaki gotuje. Sięga wyłącznie po produkty sezonowe i lokalne, w kuchni wykorzystuje zapomniane warzywa i chwasty.

Sandra Kotowicz

Finalistka programu Top Chef (2.miejsce), pracowała m. in. w AoC (2 gwiazdki Michelin) oraz Geranium (The Worlds 50 Best Restaurants) w Kopenhadze, Lepicerie du Cirque (1 gwiazdka Michelin) oraz Centpourcent (1 gwiazdka Michelin) w Belgii,w Angler oraz Petrus (gwiazdkowej restauracji Gordona Ramseya) w Londynie, odbyła też staż w El Celler de Can Roca (w 2015 r. uznana za najlepszą restauracje na świecie).

Jagna Niedzielska

Szefowa kuchni grupy kulinarnej Tygiel. Doradca kulinarny - pomaga w powstawaniu restauracji i poprawia funkcjonowanie już istniejących. Uzależniona od aktywności fizycznej. Uwielbia gdy w daniach mieszają się smaki, faktury i kolory, dlatego wybrała i specjalizuje się w kuchni hawajskiej, gdzie tradycyjne, rajskie przepisy łączą między innymi smaki Japonii, Chin, Tajlandii, Filipin, czy Portugalii. Propaguję kuchnię No Waste Food- uczy jak gotować, by nie marnować.

Bartek Kieżun

Autor książki „Italia do zjedzenia” i bloga kulinarnego „Krakowski makaroniarz”. Dziennikarz kulinarny z wykształcenia antropolog kultury z zamiłowania kucharz-podróżnik. Na zabój zakochany we Włoszech, zna niemal wszystkie ich zakątki.

Robert Makłowicz

Zapraszamy Was na kolejne warsztaty z cyklu CookUp à la carte. Tym razem zajęcia poprowadzi Robert Makłowicz - guru polskiej gastronomii , pisarz, publicysta i krytyk kulinarny, autor Podróży Kulinarnych - jednego z najbardziej znanych i cenionych programów telewizyjnych.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu