Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

    Czerwiec
  • 2017-06-24 - Pieczywo orkiszowe: chleb orkiszowy na podmłodzie, bułki paryskie i orkiszowy razowiec

    Zapraszamy na kolejne warsztaty piekarnicze z Jackiem Bany z pracowni piekarniczej To Nie Piekarnia. Tym razem tematem zajęć będzie pieczywo orkiszowe. Produkty orkiszowe powinny znaleźć się w menu wszystkich osób, które dbają o zdrowie. Mąka orkiszowa charakteryzuje się wyjątkowo cennym źródłem błonnika, witamin i minerałów, dzięki czemu nie tylko korzystnie wpływa na skórę, paznokcie czy włosy, ale także poprawia koncentrację i aktywność mózgu. W programie: część teoretyczna (o zakwasie, rodzajach/typach ogólnodostępnych mąk - na co zwracać uwagę/tabelki na mąkach, białko, gluten itp., o akcesoriach piekarniczych i ich wykorzystaniu oraz sposobach pieczenia) oraz część praktyczna: wyrabianie i leżakowanie (odpoczywanie) ciasta chlebowego, odpowiednie formowanie bochenka i przygotowanie go do wypieku. Podczas zajęć przygotujecie: chleb orkiszowy na podmłodzie, szybki razowiec orkiszowy, słone paluszki oraz bułki paryskie, na które czekać będą świeży wiejski twarożek i rzodkiewki. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych wypieków, w formie letniego brunchu. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa lemoniada.

    Cena: 250zł

    Godzina: 11:00

    Czas trwania: ok 4-5 godz.

    Prowadzący: Jacek Bany

    Poznań
    Zapisy zamknięte
  • 2017-06-24 - CookUp na grillu: steki z Sebastianem Olmą

  • 2017-06-26 - Tajlandia od kuchni

  • 2017-06-27 - CookUp for Chefs: gotowanie z Andreą Camastra

  • 2017-06-30 - Street Food

  • 2017-06-30 - Street Food

  • 2017-06-30 - CookUp na grillu: wegański grill na początek wakacji

  • Lipiec
  • 2017-07-01 - CookUp Lifestyle: Warsztaty kaligrafii nowoczesnej z HELLO calligraphy

  • 2017-07-04 - CookUp na grillu: Street Food

  • 2017-07-05 - Mięsolubni: Wołowina dla początkujących

  • 2017-07-06 - CookUp na grillu: Ryby i owoce morza: dorsz, homar, karmazyn, krewetki

  • 2017-07-10 - Mięsolubni: wołowina dla początkujących

  • 2017-07-12 - Torty angielskie

  • 2017-07-12 - CookUp na grillu: Fiesta Mexicana

  • 2017-07-13 - CookUp na grillu: steki z Sebastianem Olmą

  • 2017-07-14 - CookUp na słodko: bezy

  • 2017-07-14 - Tajlandia od kuchni

  • 2017-07-18 - CookUp na grillu: burgery

  • 2017-07-19 - Indie od kuchni

  • 2017-07-20 - Francja na talerzu: Riwiera Francuska

  • 2017-07-20 - CookUp na grillu: wegański grill

  • 2017-07-26 - Tajlandia od kuchni

  • 2017-07-26 - Italiano Vero, czyli włoskie wakacje z Kuchnią Dantego

  • 2017-07-27 - ABC owoców morza: ośmiornica, kalmary, langustynki, małże

  • Sierpień
  • 2017-08-08 - Mięsolubni: Wołowina dla początkujących

  • 2017-08-09 - Pizza Party

  • 2017-08-09 - CookUp na grillu: Ryby i owoce morza: makrela, mule, kalmary, miętus

  • 2017-08-10 - Mięsolubni: wołowina dla początkujących

  • 2017-08-10 - CookUp na grillu: steki z Sebastianem Olmą

  • 2017-08-22 - CookUp na grillu: Street Food

  • 2017-08-23 - Torty angielskie

  • 2017-08-23 - ABC krewetek

  • 2017-08-23 - Francja na talerzu: Prowansja

  • 2017-08-24 - Street Food

  • 2017-08-24 - Wietnam od kuchni

  • 2017-08-25 - CookUp na słodko: bezy

  • 2017-08-25 - CookUp na słodko: torty angielskie

  • 2017-08-25 - Tajniki sushi

  • 2017-08-29 - Mięsolubni: steki

  • 2017-08-29 - Tajlandia od kuchni

  • 2017-08-30 - Tajlandia od kuchni

  • 2017-08-30 - CookUp na grillu: burgery

  • 2017-08-31 - CookUp na grillu: ABC krewetek

  • Wrzesień
  • 2017-09-06 - Burgery dla początkujących

  • 2017-09-08 - Pizza Party

  • 2017-09-09 - CookUp rodzinnie: Burger Party

  • 2017-09-09 - Torty angielskie

  • 2017-09-20 - Ryby i owoce morza: łosoś, dorsz, krewetki i tuńczyk

  • 2017-09-27 - Street Food

  • Październik
  • 2017-10-13 - Wietnam od kuchni

Prowadzący:

Jacek Bany

Pasjonat naturalnego pieczywa. Od lat zgłębia stare przepisy i tłumaczy je na język współczesny. Codziennie coś wypieka, bazując wyłącznie na naturalnych, pochodzących z całego świata składnikach. Autor przepisu na unikalny chleb gryczany na zakwasie, przeznaczonego dla osób dotkniętych ostrą nietolerancją glutenu.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu