-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte21.11.2024
Asian Super Bowls
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:ZamknięteWarszawa HożaBędące niezwykłym połączeniem tego, co pyszne z tym, co piękne. Kolorowe, kojące miski mocy wypełnione ziarnami, warzywami, świeżymi ziołami, orzechami, przyprawami, orientalnymi posypkami oraz autorskimi, azjatyckimi sosami i dressingami Maćka Bartkowiaka. Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, azjatyckich super bowls. W programie: bibimbapap z wołowiną bulgogi, poke bowl z ceviche z łososia oraz indonezyjski gado gada bowl z tempehem.
349,00 złZobacz warsztat -
22.11.2024
Ryby są super
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz ryby i chciałbyś podszkolić swoje praktyczne i kulinarne umiejętności, by móc z nich codziennie wyczarowywać niezapomniane dania to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo wiedzy, praktyki oraz kompozycje smakowe, dzięki którym Twoje codziennie gotowanie wejdzie na zupełnie inny poziom. Nie zabraknie też patentów i trików w duchu idei Zero Waste, które usprawnią Twoje działania w domowej kuchni. W programie m. in. rybny ramen, tajskie rybne curry z bananem, kaffirem i masłem orzechowym oraz kultowe fish and chips. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
379,00 złZobacz warsztat -
24.11.2024
Skandynawskie wypieki
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje skandynawskiej filozofii szczęścia #hygge niż tamtejsze wypieki. Potrafiące rozgonić najgroźniejsze chmury i rozświetlić najciemniejsze dni. Cudownie kojące, pachnące masłem, cynamonem, wanilią i kardamonem. Zachęcające do zatrzymania się i celebrowania codzienności. Bez pośpiechu, w skupieniu i z uważnością. Zapraszamy Was na skandynawskie warsztaty cukiernicze z Marcinem Zawadzkim z Kukułki.
549,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa25.11.2024
Italiano Vero, czyli prawidzwe włoskie gotowanie
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Alfredo Boscolo i Leonardo MasiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaParafrazując klasyka takich trzech, jak ich dwóch to nie ma ani jednego, czyli szaleni Włosi z Kuchni Dantego. Wenecjanin i Florentyńczyk, kultowe przepisy oraz obłędnie pyszne dania, które przeniosą Was do słonecznej Italii. Wszystko okraszone dawką humoru w iście monty pythonowskim stylu. Zapraszamy Was na absolutnie niepowtarzalne włoskie gotowanie z Leonardem Masim i Alfredo Boscolo, autorami najlepszego podręcznika o kuchni włoskiej „Kuchnia Dantego”.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa27.11.2024
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje intensywne smaki, jak i prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalne, koreańskie gotowanie z Piotrkiem Bruś Klepackim, kucharzem, podróżnikiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa28.11.2024
ABC owoców morza - krewetki, mule, kalmary, małże, ośmiornica
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIch obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa – czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: krewetki, mule, kalmary, małże i ośmiornica.
379,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa28.11.2024
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr KucZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Piotr Kuc zwycięzca Poland Sushi Cup 2024, Sushi Master i Szef Kuchni restauracji Izumi Sushi Biały Kamień.
379,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa29.11.2024
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, z mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa30.11.2024
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaNie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż perfekcyjnie ulepione pierogi. Nie ważne czy będą to tradycyjne wigilijne uszka, włoskie ravioli czy chińskie dim sum. Na parze, z wody czy z głębokiego tłuszczu. Wszystkie wymagają precyzji, wyczucia i bardzo dobrej organizacji. Sam proces przygotowania jest tak uziemiający, że można go potraktować jak najlepszą kulinarną medytację. Zapraszamy Was na wspólne lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem, pierożki gyoza z ponzu, wontony z krewetkami oraz pielmieni z wołowiną.
349,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
01.12.2024
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:11:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Magda JarętowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej precyzji. Zapraszamy Was na warsztaty cukiernicze z Magdą Jarętowską, na których krok po kroku opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Tym razem w pięknych, grudniowych kompozycjach: pierniczkowe, czekoladowo-rumowe oraz waniliowe. Będzie zimowo i obłędnie świątecznie!
599,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa02.12.2024
Comfort Food
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaO comfort foodowym gotowaniu wie chyba wszystko. Z kilku jakościowych produktów potrafi stworzyć szybkie, sezonowe, kojące dania, które rozgonią najczarniejsze chmury. Na codzień odczarowuje dobrze znane receptury, nadając domowemu gotowaniu zupełnie nowy wymiar. Zapraszamy Was na sezonowy comfort food z Piotrkiem Bruś-Klepackim. W programie m. in. domowy kebab i instagramowe smażone serniki z kwaśną śmietaną i sosem wiśniowym.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa03.12.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
04.12.2024
Śledziowe Love
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaUwielbiany i bardzo doceniany w skandynawskiej kulturze kulinarnej. W pozostałych częściach świata, wciąż niestety gra drugoplanowe role. Częściej spotkać go bowiem możemy w przystawkach czy sałatkach niż jako główny punkt programu. A szkoda, bo śledź twarzy ma wiele i lubi prezentować się w nieoczywistych, wyrazistych kompozycjach. Zapraszamy Was na zajęcia, na których postaramy się odczarować jedną z najciekawszych bałtyckich ryb.
349,00 złZobacz warsztat -
07.12.2024
Świąteczne wypieki
SzczegółyŚwiątecznie, Boże Narodzenie, Warsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej uziemiającego w zabieganym grudniu niż kojące, świąteczne wypieki. Działają jak najlepsza kulinarna medytacja. Pozwalają skupić się na tym co tu i teraz i przywołać najpiękniejsze, świąteczne wspomnienia. Zapraszamy Was na zajęcia cukiernicze z Marcinem Zawadzkim, na których krok po kroku przygotujecie obłędną babkę cytrynowa z makiem i glazurą z syropu z pędów sosny, zimowy torcik cynamonowy z kremem z orzechów włoskich oraz czekoladowe ciasto korzenne z migdałami i pomarańczami.
549,00 złZobacz warsztat - styczeń 2025
-
17.01.2025
Zimowy comfort food by jarzynova
SzczegółyKuchnia wegetariańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dominika WójciakZapisy:OtwarteWarszawa HożaNa mieście mówi się, że to jarzynowa zaklinaczka. Potrafi odczarować absolutnie każde warzywo. Selera zatapia w perskim curry, z pietruszki kręci budyń, którym zachwyca się Magda Gessler, a jej brukselka z grejpfrutem z swego czasu stała się prawdziwym hitem zimy. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay. Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią Master Chefa, autorką książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, autorką profilu @jarzynova.
379,00 złZobacz warsztat -
18.01.2025
Zimowy comfort food by jarzynova
SzczegółyKuchnia wegetariańskaPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dominika WójciakZapisy:OtwarteWarszawa HożaNa mieście mówi się, że to jarzynowa zaklinaczka. Potrafi odczarować absolutnie każde warzywo. Selera zatapia w perskim curry, z pietruszki kręci budyń, którym zachwyca się Magda Gessler, a jej brukselka z grejpfrutem z swego czasu stała się prawdziwym hitem zimy. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay. Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią Master Chefa, autorką książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, autorką profilu @jarzynova.
379,00 złZobacz warsztat