- styczeń 2025
-
13.01.2025
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje intensywne smaki, jak i prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalne, koreańskie gotowanie z Piotrkiem Bruś Klepackim, kucharzem, podróżnikiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
14.01.2025
Pizza Party
SzczegółyKuchnia włoska, PizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najpopularniejsze danie świata, zdecydowanie byłaby w czołówce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to po prostu dobra pizza. I już! Z pozoru łatwa do wykonania, ale gdy w grę wchodzi zaledwie kilka jakościowych produktów to potrzebne są i wiedza i doświadczenie i praktyka. Zapraszamy na Pizza Party z Markiem Kropielnickim, w przeszłości Sous Chefem restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
15.01.2025
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
16.01.2025
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, z mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.01.2025
Zimowy comfort food by jarzynova
SzczegółyKuchnia wegetariańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dominika WójciakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaNa mieście mówi się, że to jarzynowa zaklinaczka. Potrafi odczarować absolutnie każde warzywo. Selera zatapia w perskim curry, z pietruszki kręci budyń, którym zachwyca się Magda Gessler, a jej brukselka z grejpfrutem z swego czasu stała się prawdziwym hitem zimy. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay. Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią Master Chefa, autorką książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, autorką profilu @jarzynova.
379,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa18.01.2025
Zimowy comfort food by jarzynova
SzczegółyKuchnia wegetariańskaPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dominika WójciakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaNa mieście mówi się, że to jarzynowa zaklinaczka. Potrafi odczarować absolutnie każde warzywo. Selera zatapia w perskim curry, z pietruszki kręci budyń, którym zachwyca się Magda Gessler, a jej brukselka z grejpfrutem z swego czasu stała się prawdziwym hitem zimy. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay. Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią Master Chefa, autorką książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, autorką profilu @jarzynova.
379,00 złZobacz warsztat -
20.01.2025
Tapas Party
SzczegółyKuchnia hiszpańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaNieodłączny element hiszpańskiej kultury kulinarnej. Flagowa przekąska zarówno tradycyjnych mercados, jak i ekskluzywnych restauracji z gwiazdkami Michelin. Zapraszamy Was na najgorętsze wydarzenie tego sezonu. Długo wyczekiwane Tapas Party z Maciejem Bartkowiakiem. W programie m. in. calmares fritos, croquetas de jamon, gambas al whisky i tradycyjne churrosy.
349,00 złZobacz warsztat -
21.01.2025
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Na pozór zwykła tortilla po brzegi wypełniona dobrem: wyrazistymi salsami, guacamole, warzywami, mięsem, rybami czy owocami morza, która w cudowny sposób przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni Santa Catrina.
349,00 złZobacz warsztat -
22.01.2025
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
23.01.2025
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
24.01.2025
Ryby są super
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz ryby i chciałbyś podszkolić swoje praktyczne i kulinarne umiejętności, by móc z nich codziennie wyczarowywać niezapomniane dania to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo wiedzy, praktyki oraz kompozycje smakowe, dzięki którym Twoje codziennie gotowanie wejdzie na zupełnie inny poziom. Nie zabraknie też patentów i trików w duchu idei Zero Waste, które usprawnią Twoje działania w domowej kuchni. W programie m. in. tajskie rybne curry z bananem, kaffirem i masłem orzechowym oraz kultowe fish and chips. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
379,00 złZobacz warsztat -
25.01.2025
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż perfekcyjnie ulepione pierogi. Nie ważne czy będą to tradycyjne wigilijne uszka, włoskie ravioli czy chińskie dim sum. Na parze, z wody czy z głębokiego tłuszczu. Wszystkie wymagają precyzji, wyczucia i bardzo dobrej organizacji. Sam proces przygotowania jest tak uziemiający, że można go potraktować jak najlepszą kulinarną medytację. Zapraszamy Was na wspólne lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem, pierożki gyoza z ponzu, wontony z krewetkami oraz pielmieni z wołowiną.
349,00 złZobacz warsztat -
25.01.2025
Zimowy comfort food by jarzynova
SzczegółyKuchnia wegetariańskaPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dominika WójciakZapisy:OtwarteWarszawa HożaNa mieście mówi się, że to jarzynowa zaklinaczka. Potrafi odczarować absolutnie każde warzywo. Selera zatapia w perskim curry, z pietruszki kręci budyń, którym zachwyca się Magda Gessler, a jej brukselka z grejpfrutem z swego czasu stała się prawdziwym hitem zimy. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay. Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią Master Chefa, autorką książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, autorką profilu @jarzynova.
379,00 złZobacz warsztat -
26.01.2025
Zimowy comfort food by jarzynova
SzczegółyKuchnia wegetariańskaPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dominika WójciakZapisy:OtwarteWarszawa HożaNa mieście mówi się, że to jarzynowa zaklinaczka. Potrafi odczarować absolutnie każde warzywo. Selera zatapia w perskim curry, z pietruszki kręci budyń, którym zachwyca się Magda Gessler, a jej brukselka z grejpfrutem z swego czasu stała się prawdziwym hitem zimy. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay. Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią Master Chefa, autorką książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, autorką profilu @jarzynova.
379,00 złZobacz warsztat -
27.01.2025
Knife skills (wege), czyli techniki posługiwania się nożem w…
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaZapraszamy Was na wegetariańską wersję jednych z naszych najpopularniejszych zajęć – Knife Skills. Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców i siekanie ziół. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
349,00 złZobacz warsztat -
28.01.2025
Bao Party
SzczegółyKuchnia azjatyckaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaAbsolutnie najulubieńsza azjatycka buła. Lekko słodkawa i przyjemnie puszysta. Do tego na pozór kontrastujące ze sobą smaki i tekstury. W Chinach, skąd pochodzi, była symbolem bogactwa i szczęścia. Międzynarodową sławę zawdzięcza Dawidowi Chang, który uczynił z niej flagowe danie swojej nowojorskiej restauracji. Ten ukochany dalekowschodni comfort food to także piękna historia o kulturze wspólnego jedzenia i dzielenia się. Panie! Panowie! Zapraszamy na obłędne Bao Party z Maciejem Bartkowiakiem.
349,00 złZobacz warsztat -
29.01.2025
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyFermentacja, KiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaO kiszonkach wie absolutnie wszystko. Kimchi, pasta miso czy kombucha nie mają przed nim żadnych tajemnic. Jego doświadczenie i umiejętności doceniają zarówno rodzimi miłośnicy fermentacji jak i utytułowani szefowie kuchni renomowanych restauracji na całym świecie. Zapraszamy Was na fermetację z Michałem Kępińskim, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa30.01.2025
Kuchnia Bliskiego Wschodu
SzczegółyKuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTo zdecydowanie jeden z naszych ulubionych kierunków kulinarnych. Światową sławę zawdzięcza książce Jerozolima Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi. Ta kulinarna Biblia stała się przewodnikiem po skomplikowanym świecie kuchni bliskowschodniej. Nieoczywista, kolorowa, pachnąca kuminem, kardamonem, zaatarem i miętą. Z kilku zaledwie warzyw, owoców, świeżych ziół i przypraw potrafi wyczarować niezapomniane smaki. Zapraszamy Was na bliskowschodnie gotowanie z Patrycją Wąsiakowską.
349,00 złZobacz warsztat -
31.01.2025
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoli od tego z tradycyjnej fariny? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
349,00 złZobacz warsztat - luty 2025
-
12.02.2025
Paella Party
SzczegółyKuchnia hiszpańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaPaella to nie tylko najbardziej znany hiszpański comfort food. To przede wszystkim ujmująca historia o wspólnym gotowaniu, jedzeniu i dzieleniu się dobrem. Jest w niej i miłość do wysokiej jakości produktów i południowa radość z prostego gotowania. Kojąca, sycąca, karmiąca wszystkie zmysły. Zapraszamy Was na premierowe, energetyczne Paella Party z Maciejem Bartkowiakiem.
379,00 złZobacz warsztat -
13.02.2025
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, z mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
17.02.2025
Comfort Food
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaO comfort foodowym gotowaniu wie chyba wszystko. Z kilku jakościowych produktów potrafi stworzyć szybkie, sezonowe, kojące dania, które rozgonią najczarniejsze chmury. Na codzień odczarowuje dobrze znane receptury, nadając domowemu gotowaniu zupełnie nowy wymiar. Zapraszamy Was na sezonowy comfort food z Piotrkiem Bruś-Klepackim. W programie m. in. domowy kebab i instagramowe smażone serniki z kwaśną śmietaną i sosem wiśniowym.
349,00 złZobacz warsztat -
18.02.2025
ABC owoców morza - ośmiornica, krewetki, kałamarnica
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIch obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy, oliwa, masło, podkreślający smak sos, warzywa czy owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: krewetki, ośmiornica i kałamarnica. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, perfekcyjny szef kuchni, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
379,00 złZobacz warsztat -
19.02.2025
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
20.02.2025
Vege Asian Super Bowls
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaBędące niezwykłym połączeniem tego, co pyszne z tym, co piękne. Kolorowe, kojące miski mocy wypełnione ziarnami, warzywami, świeżymi ziołami, orzechami, przyprawami, orientalnymi posypkami oraz autorskimi, azjatyckimi sosami i dressingami Maćka Bartkowiaka. Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych vege super bowls.
349,00 złZobacz warsztat -
21.02.2025
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoli od tego z tradycyjnej fariny? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
349,00 złZobacz warsztat -
24.02.2025
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo)
349,00 złZobacz warsztat -
25.02.2025
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Na pozór zwykła tortilla po brzegi wypełniona dobrem: wyrazistymi salsami, guacamole, warzywami, mięsem, rybami czy owocami morza, która w cudowny sposób przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni Santa Catrina.
349,00 złZobacz warsztat -
26.02.2025
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
27.02.2025
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
28.02.2025
Ryby są super
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz ryby i chciałbyś podszkolić swoje praktyczne i kulinarne umiejętności, by móc z nich codziennie wyczarowywać niezapomniane dania to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo wiedzy, praktyki oraz kompozycje smakowe, dzięki którym Twoje codziennie gotowanie wejdzie na zupełnie inny poziom. Nie zabraknie też patentów i trików w duchu idei Zero Waste, które usprawnią Twoje działania w domowej kuchni. W programie m. in. tajskie rybne curry z bananem, kaffirem i masłem orzechowym oraz kultowe fish and chips. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
379,00 złZobacz warsztat - marzec 2025
-
05.03.2025
Azjatycki Street Food
SzczegółyKuchnia azjatycka, Street FoodPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych i zarazem najbardziej popularnych kuchni świata. Bazuje na przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach, lokalnych, sezonowych produktach i wyrazistych, orientalnych, smakach. Do tego mistrzowski balans pomiędzy tym, co słone, kwaśne, słodkie, gorzkie i umami. Zapraszamy Was na street foodowy, azjatycki wieczór z Piotrkiem Bruś-Klepackim. Zakochanym w azjatyckiej kulturze kucharzem, podróżnikiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
06.03.2025
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, z mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
07.03.2025
Krewetkowe Love
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaTo zdecydowanie najpopularniejsze owoce morza. Kochają je i duzi i mali. Delikatne i wszechstronne. Świetnie sprawdzają się w wielu skrajnie różnych kompozycjach smakowych. Wspaniale odnajdują się zarówno w pierwszo jak i drugoplanowej roli. Cenione za wysoką wartość odżywczą i niską kaloryczność. Zapraszamy Was na lekcję gotowania z krewetkami w roli głównej. W programie m. in. domowy makaron z grillowanymi krewetkami, krewetki w maślano-winnym sosie, Sushi Bowl z krewetkami w tempurze oraz aromatyczny olej z pancerzy krewetek. Zajęcia poprowadzi Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
379,00 złZobacz warsztat -
07.03.2025
Baking Time: dwudniowe warsztaty piekarnicze
SzczegółyChlebPoczątek:18:00Czas trwania:2 dni po 4-5 godz.Prowadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż samodzielne pieczenie chleba, bułek czy domowej foccaci. A sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: mieszanie, wyrabianie, formowanie czy wybieranie dodatków. Wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na magiczne, dwudniowe warsztaty piekarnicze z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: chleb żytni, chleb pszenny na zakwasie, focaccia, bułki burgerowe oraz roti.
790,00 złZobacz warsztat -
11.03.2025
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje intensywne smaki, jak i prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalne, koreańskie gotowanie z Piotrkiem Bruś Klepackim, kucharzem, podróżnikiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
12.03.2025
Tapas Party
SzczegółyKuchnia hiszpańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaNieodłączny element hiszpańskiej kultury kulinarnej. Flagowa przekąska zarówno tradycyjnych mercados, jak i ekskluzywnych restauracji z gwiazdkami Michelin. Zapraszamy Was na najgorętsze wydarzenie tego sezonu. Długo wyczekiwane Tapas Party z Maciejem Bartkowiakiem. W programie m. in. calmares fritos, croquetas de jamon, gambas al whisky i tradycyjne churrosy.
349,00 złZobacz warsztat -
14.03.2025
Pizza Party
SzczegółyKuchnia włoska, PizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najpopularniejsze danie świata, zdecydowanie byłaby w czołówce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to po prostu dobra pizza. I już! Z pozoru łatwa do wykonania, ale gdy w grę wchodzi zaledwie kilka jakościowych produktów to potrzebne są i wiedza i doświadczenie i praktyka. Zapraszamy na Pizza Party z Markiem Kropielnickim, w przeszłości Sous Chefem restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
14.03.2025
ABC owoców morza - przegrzebki, homar, kalmary
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIch obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa – czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: przegrzebki, homar i kalmary.
379,00 złZobacz warsztat -
15.03.2025
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż perfekcyjnie ulepione pierogi. Nie ważne czy będą to tradycyjne wigilijne uszka, włoskie ravioli czy chińskie dim sum. Na parze, z wody czy z głębokiego tłuszczu. Wszystkie wymagają precyzji, wyczucia i bardzo dobrej organizacji. Sam proces przygotowania jest tak uziemiający, że można go potraktować jak najlepszą kulinarną medytację. Zapraszamy Was na wspólne lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem, pierożki gyoza z ponzu, wontony z krewetkami oraz pielmieni z wołowiną.
349,00 złZobacz warsztat -
19.03.2025
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
24.03.2025
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyFermentacja, KiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaO kiszonkach wie absolutnie wszystko. Kimchi, pasta miso czy kombucha nie mają przed nim żadnych tajemnic. Jego doświadczenie i umiejętności doceniają zarówno rodzimi miłośnicy fermentacji jak i utytułowani szefowie kuchni renomowanych restauracji na całym świecie. Zapraszamy Was na fermetację z Michałem Kępińskim, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
349,00 złZobacz warsztat -
25.03.2025
Bao Party
SzczegółyKuchnia azjatyckaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaAbsolutnie najulubieńsza azjatycka buła. Lekko słodkawa i przyjemnie puszysta. Do tego na pozór kontrastujące ze sobą smaki i tekstury. W Chinach, skąd pochodzi, była symbolem bogactwa i szczęścia. Międzynarodową sławę zawdzięcza Dawidowi Chang, który uczynił z niej flagowe danie swojej nowojorskiej restauracji. Ten ukochany dalekowschodni comfort food to także piękna historia o kulturze wspólnego jedzenia i dzielenia się. Panie! Panowie! Zapraszamy na obłędne Bao Party z Maciejem Bartkowiakiem.
349,00 złZobacz warsztat -
26.03.2025
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
27.03.2025
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
28.03.2025
Kuchnia Bliskiego Wschodu
SzczegółyKuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaTo zdecydowanie jeden z naszych ulubionych kierunków kulinarnych. Światową sławę zawdzięcza książce Jerozolima Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi. Ta kulinarna Biblia stała się przewodnikiem po skomplikowanym świecie kuchni bliskowschodniej. Nieoczywista, kolorowa, pachnąca kuminem, kardamonem, zaatarem i miętą. Z kilku zaledwie warzyw, owoców, świeżych ziół i przypraw potrafi wyczarować niezapomniane smaki. Zapraszamy Was na bliskowschodnie gotowanie z Patrycją Wąsiakowską.
349,00 złZobacz warsztat -
31.03.2025
Knife skills (wege), czyli techniki posługiwania się nożem w…
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaZapraszamy Was na wegetariańską wersję jednych z naszych najpopularniejszych zajęć – Knife Skills. Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców i siekanie ziół. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
349,00 złZobacz warsztat - kwiecień 2025
-
03.04.2025
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych zup. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. W programie m. in. kultowa zupa pho, bun bu nam bo czy spring rollsy z krewetkami.
349,00 złZobacz warsztat -
10.04.2025
Asian Super Bowls
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaBędące niezwykłym połączeniem tego, co pyszne z tym, co piękne. Kolorowe, kojące miski mocy wypełnione ziarnami, warzywami, świeżymi ziołami, orzechami, przyprawami, orientalnymi posypkami oraz autorskimi, azjatyckimi sosami i dressingami Maćka Bartkowiaka. Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, azjatyckich super bowls. W programie: bibimbapap z wołowiną bulgogi, poke bowl z ceviche z łososia oraz indonezyjski gado gado bowl z tempehem.
349,00 złZobacz warsztat