Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kurs kulinarny od podstaw, składający się z 20 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części cukierniczej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Cena: 6400 zł w przypadku płatności w II ratach (5800 zł przy płatności jednorazowej) | Termin: 11 września - 2 grudnia 2017 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Wrzesień
  • 2017-09-16 - Domowa piekarnia: chleb pszenny

    Zapraszamy na warsztaty piekarnicze poświęcone wypiekowi chleba pszennego koszykowego. W programie: część teoretyczna (o zakwasie, rodzajach/typach ogólnodostępnych mąk - na co zwracać uwagę/tabelki na mąkach, białko, gluten itp., o akcesoriach piekarniczych i ich wykorzystaniu oraz sposobach pieczenia) oraz praktyczna: przygotowanie chleba pszennego według autorskiego przepisu prowadzącego zajęcia Piotra Mielczarka. W programie: przygotowanie zakwasu, przygotowanie ciasta właściwego, rozciąganie ciasta, formowanie bochenków chleba (wkładanie do pieca, nacinanie i pieczenie), wykonanie chleba pszennego z ulubionymi dodatkami, wyrastanie chleba w koszyku oraz wypiek chleba na 2 sposoby: przy użyciu żeliwnego garnka oraz przy użyciu foremek. Spotkanie zakończy się wspólnym brunchem, na który - wraz z prowadzącym - przygotujecie tradycyjne, francuskie Croque Monsieur. Każdy zabierze ze sobą słoiczek zakwasu do kontynuowania tradycji piekarniczych w domu. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz jesienny napar.

    Cena: 240zł

    Godzina: 11:00

    Czas trwania: ok 4 godz.

    Prowadzący: Piotr Mielczarek

    Poznań
    Dalej »
  • 2017-09-22 - Bajgle, precle i bajglowe pizze z Moniką Walecką

  • Październik
  • 2017-10-14 - Domowa piekarnia: chleb pszenny

  • Listopad
  • 2017-11-25 - Chleby na zakwasie razowe, żytnie, pszenno-żytnie i z dodatkami kasz

Prowadzący:

Piotr Mielczarek

Mistrz w zawodzie kucharz. Szef kuchni restauracji Kantyna prowadzonej przez Spółdzielnię Socjalną Stara Łubianka. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Wielkiej Brytanii, Francji i Grecji. Oprócz gotowania uwielbia książki kucharskie, które przywozi ze wszystkich podróży (tych małych i dużych). Członek Slow Food Wielkopolska.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu