Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-29 - Jagnięcina i cielęcina dla początkujących

    Zapraszamy na kolejne zajęcia w ramach naszego cyklu Mięsolubni, poświęconego przygotowaniu dań mięsnych. Tym razem tematem spotkania będzie jagnięcina i cielęcina. Na zajęciach poznacie poszczególne części jagnięciny i cielęciny oraz dowiecie się w jaki sposób wykorzystać je w kuchni. Nauczycie się je przygotowywać przy wykorzystaniu różnych technik kulinarnych tj.pieczenie, duszenie czy smażenie. Prowadzący pokaże Wam marynować oba rodzaje mięsa, jakie przyprawy i dodatki wykorzystywać. Zdradzi Wam także jak wybierać i na co zwracać uwagę kupując dobrej jakości jagnięcinę i cielęcinę. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i przygotują 4 dania. W programie: blanquette de veau – duszona cielęcina w sosie z białego wina i ziół z fioletowymi ziemniakami, sznycel Radetzkiego (tradycyjny sznycel wiedeński) - sznycel cielęcy z kostką z blanszowanymi szparagami z pangrattato, kofta jagnięca z granatem, jogurtem i sezonowymi sałatami oraz kotleciki jagnięce marynowane z miętą, serwowane z purée z marchewki, pomarańczą i anyżem z salsą verde i czarną soczewicą. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na spotkaniu serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz zimowy napar.

    Cena: 340zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok 4 godz.

    Prowadzący: Tomasz Królikowski

    Mokotów
    Dalej »
  • Lipiec
  • 2018-07-10 - Grill Time: Wołowina, jagnięcina i wieprzowina

Prowadzący:

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu