Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kurs kulinarny od podstaw, składający się z 20 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części cukierniczej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Cena: 6400 zł w przypadku płatności w II ratach (5800 zł przy płatności jednorazowej) | Termin: 11 września - 2 grudnia 2017 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Wrzesień
  • 2017-09-19 - Mięsolubni: ABC kaczki

    Zapraszamy na kolejne zajęcia z cyklu poświęconego daniom mięsnym. Tym razem, Łukasz Konik nauczy Was przygotowywania potraw z kaczki. Na zajęciach nauczycie się porcjowania, luzowania i filetowania kaczki. Poznacie także różne techniki jej przygotowania. Dowiecie się gdzie kupować dobrej jakości kaczkę i na co zwracać uwagę kupując. Nauczycie się doprawiać, marynować, smażyć, piec oraz przygotowywać ją metodą sous vide. Każdy z uczestników będzie pracował indywidualnie. Otrzyma jedną kaczkę, z której przygotuje: pierś z kaczki sous-vide z sosem z toffi i marynowanym zielonym pieprzem, udko confit na bagietce z tapenadą warzywną, suszoną pierś z kaczki z jarzębiną oraz kacze pipki z kurkami. Pozostałe części kaczki zostaną zapakowane w worki próżniowe i będziecie mogli je zabrać ze sobą do domu. Spotkanie zakończy się wspólną degustacją przygotowanych na zajęciach potraw w formie zasiadanej kolacji.

    Cena: 320zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok 3-4 godz.

    Prowadzący: Łukasz Konik

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Łukasz Konik

Szef gastronomii Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego Szefa kuchni do swego grona. Jego pasją jest kuchnia molekularna.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu