Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Czerwiec
  • 2018-06-18 - Kaczka dla początkujących

    Zapraszamy Was na zajęcia z cyklu poświęconego daniom mięsnym. Tym razem, Sebastian Olma – szef kreatywny restauracji Belvedere, zwycięzca 2. edycji programu Top Chef, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in.u Toma Aikensa i Gordona Ramsaya nauczy Was przygotowywania potraw z kaczki. Na zajęciach nauczycie się porcjowania, luzowania i filetowania kaczki. Poznacie także różne techniki jej przygotowania (smażenie, gotowanie, pieczenie, duszenie i sous-vide). Dowiecie się gdzie kupować dobrej jakości kaczkę i na co zwracać uwagę kupując. Każdy z uczestników będzie pracował indywidualnie. Otrzyma jedną kaczkę i nauczy się jej rozbioru i podziału na elementy (podroby, pierś, udko, korpus, skrzydełka). Z przygotowanych części ugotowane zostaną 4 dania. W programie: esencjonalny bulion kaczy aromatyzowany ziołami i jałowcem z kluseczkami i lubczykiem, smażona pierś kaczki z czerwoną cykorią w aromacie balsamicznym, opalaną krwistą pomarańczą i sosem na bazie granatu i ziaren zielonego pieprzu, pierś kaczki gotowana metodą sous-vide z aromatem piernika i sosem na bazie korpusów kaczych z rodzynkami duszonymi w Merlocie i smażoną wątróbką na klarowanym maśle oraz faszerowane migdałami, bakaliami i majerankiem kacze udko w sosie żurawinowym na bazie czerwonego wina z kremowymi ziemniakami i pistacjami. Warsztaty zakończą się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa lemoniada. UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz.:18.00

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Sebastian Olma

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Sebastian Olma

Szef kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu