Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kurs kulinarny od podstaw, składający się z 14 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz lub dwa razy w tygodniu (poniedziałki lub poniedziałki i piątki; zajęcia z wypiekania chleba w sobotę). Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Zapisy: studio@cookup.pl Kontakt: 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Październik
  • 2018-10-01 - ABC Kaczki

    Zapraszamy Was na zajęcia z cyklu poświęconego daniom mięsnym. Tym razem, Sebastian Olma – szef kuchni restauracji Belvedere, zwycięzca 2. edycji programu Top Chef, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in.u Toma Aikensa i Gordona Ramsaya nauczy Was przygotowywania potraw z kaczki. Na zajęciach nauczycie się porcjowania, luzowania i filetowania kaczki. Poznacie także różne techniki jej przygotowania (smażenie, gotowanie, pieczenie, duszenie i sous-vide). Dowiecie się gdzie kupować dobrej jakości kaczkę i na co zwracać uwagę kupując. Każdy z uczestników będzie pracował indywidualnie. Otrzyma jedną kaczkę i nauczy się jej rozbioru i podziału na elementy (podroby, pierś, udko, korpus, skrzydełka). Z przygotowanych części ugotowane zostaną 4 dania. W programie: esencjonalny bulion kaczy aromatyzowany ziołami i jałowcem z kluseczkami ziołowymi, smażona pierś kaczki z cykorią w aromacie balsamicznym, filetami pomarańczy i sercami sałaty maślanej, pierś kaczki gotowana metodą sous-vide z aromatem kolorowego pieprzu i cytrusów podana z sosem na bazie korpusów kaczych, suszonej moreli i czerwonym winem oraz faszerowane migdałami, bakaliami, pistacjami i majerankiem kacze udko w sosie żurawinowym na bazie soku wiśniowego z kremowymi ziemniakami i koprem. Warsztaty zakończą się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar. UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz.:18.00

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 3-4 godz.

    Prowadzący: Sebastian Olma

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Sebastian Olma

Szef kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu