Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-28 - Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

    Zapraszamy na kolejne warsztaty Knife Skills, które poprowadzi Sebastian Olma, zwycięzca II edycji programu Top Chef, szef kuchni restauracji Belvedere. Na zajęciach nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem. W części merytorycznej zajęć poznacie rodzaje noży, zasady przygotowania stanowiska do pracy oraz zasady bezpieczeństwa w pracy z nożem. W części technicznej zajęć, prowadzący nauczy Was prawidłowych technik krojenia i tempa pracy z nożem. Pod Jego czujnym okiem nauczycie się: 8 technik krojenia warzyw (bátonnet, brunoise, jardinièr, julienne, macédoine, printanière, vichy, château), podstawowych technik filetowania owoców i siekania ziół oraz filetowania ryby. Na koniec wspólnie przygotujecie smażony filet z pstrąga na kaszy jęczmiennej z zielonymi szparagami i maślano-koperkowym sosem. Na warsztatach uczestnicy będą pracować na wysokiej jakości japońskich nożach marki Chroma. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.

    Cena: 280zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok. 3-4 godz.

    Prowadzący: Sebastian Olma

    Mokotów
    Brak miejsc - istnieje możliwość zapisania się do listy rezerwowej.
    Dodaj do listy rezerowej »
  • Czerwiec
  • 2018-06-18 - Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

  • 2018-06-27 - Vegan Raw Food

Prowadzący:

Sebastian Olma

Szef kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu