Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kurs kulinarny od podstaw, składający się z 20 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, wtorki lub piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części cukierniczej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Cena: 5500 zł (możliwość zapłaty w dwóch ratach) | Termin: 13 marca 2017 - 19 czerwca 2017 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2017-05-29 - Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

    Zapraszamy na nową odsłonę kultowych zajęć Knife Skills, podczas których pod okiem Sebastiana Olmy, zwycięzcy II edycji programu Top Chef, nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem. W programie część merytoryczna: rodzaje noży w kuchni, zasady przygotowania stanowiska do pracy oraz zasady bezpieczeństwa podczas krojenia, a także część techniczna: wprowadzenie do prawidłowych technik krojenia i tempa pracy z nożem. Podczas części praktycznej nauczycie się: 8 technik krojenia warzyw (bátonnet, brunoise, jardinièr, julienne, macédoine, printanière, vichy, château), podstawowych technik filetowania owoców i siekania ziół oraz podstawowych technik trybowania drobiu (na przykładzie kurczaka) oraz filetowania ryby (na przykładzie pstrąga). Na koniec zajęć przygotujecie: roladkę z kurczaka z pieczoną papryką w sosie pieprzowym oraz pstrąga gotowanego z młodymi warzywami i sałatami. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy napar.

    Cena: 320zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok 3-4 godz.

    Prowadzący: Sebastian Olma

    Poznań
    Brak miejsc
  • Czerwiec
  • 2017-06-12 - Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

Prowadzący:

Sebastian Olma

Szef kuchni Restauracji Sketch w Teatrze Wielkim. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu