Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-11 - ABC Cukiernictwa: czekolada

    Zapraszamy Was na zajęcia w ramach 9. edycji Akademii CookUp, naszego autorskiego kursu gotowania od podstaw. Tematem spotkania będzie czekolada. Przewodnikiem po magicznym świecie czekolady będzie Marcin Paździor - cukiernik, chocolatier z ponad 20. letnim doświadczeniem, które zdobywał m.in. w Belgii, Francji, Szwajcarii i Wielkiej Brytanii oraz na plantacjach w Ameryce Południowej. Na warsztatach poznacie różne techniki pracy z czekoladą. Dowiecie się czym jest temperowanie czekolady czy schładzanie kuwertury i dlaczego się to robi. Poznacie zasady przechowywania produktów czekoladowych (tj. czas, temperatura, środowisko, światło, powietrze czy wilgotność). Pracując indywidualnie, pod czujnym okiem prowadzącego, przygotujecie: trufle z malinami i sosem balsamicznym, tabliczki czekoladowe z ulubionymi dodatkami (aromatycznymi przyprawami i bakaliami), czekoladowe lizaki oraz zdrową, domową nutellę. Wszystkie, przygotowane samodzielnie na zajęciach czekoladowe smakołyki, będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy napar. Uwaga: istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach Akademii, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach Akademii. Akademia CookUp to półroczny kurs kulinarny od podstaw składający się z 20 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4-5 godz.

    Prowadzący: Marcin Paździor

    Mokotów
    Dalej »
  • 2018-05-12 - ABC Cukiernictwa: torty

  • 2018-05-18 - ABC Cukiernictwa: tarty

  • 2018-05-25 - ABC Cukiernictwa: ciasta drożdżowe

  • Czerwiec
  • 2018-06-01 - ABC cukiernictwa: bezy

  • 2018-06-08 - ABC cukiernictwa: serniki

  • 2018-06-16 - ABC Cukiernictwa: ptysie i eklery

  • Wrzesień
  • 2018-09-15 - ABC cukiernictwa: ciasto francuskie

  • Październik
  • 2018-10-27 - ABC Cukiernictwa: ciasta drożdżowe i półfrancuskie

  • Listopad
  • 2018-11-24 - ABC Cukiernictwa: czekolada

Prowadzący:

Marcin Paździor

Wybitny specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w Belgii, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii.
 Kilkukrotny juror prestiżowego, międzynarodowego konkursu Word Chocolate Master. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego zdobywał m.in. na plantacjach w Ameryce Południowej.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu