Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-22 - No Waste Food, czyli jak gotować aby nie marnować

    Zapraszamy Was na kolejne już warsztaty No Waste Food poświęcone ekonomii kulinarnej. Na zajęciach dowiecie się wszystkiego o tym, jak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania. Zajęcia poprowadzi Jagna Niedzielska - szefowa kuchni restauracji Tygiel. Podczas spotkania nauczycie się odpowiednio planować posiłki oraz listy zakupowe. Dowiecie się jak przechowywać zakupione produkty: poznacie zasady mrożenia żywności i jakie opakowania wykorzystywać do przechowywania jedzenia. Prowadząca nauczy Was odpowiednio czytać daty ważności i przydatności produktów. Poznacie również sekrety minimalizowania strat w kuchni i wykorzystywania resztek z gotowania. Na zajęciach pracować będziecie indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os) i przygotujcie: pakorę z mąki z ciecierzycy oraz twardych części brokuła i kalafiora z sosem z kiwi, ekspresową zupę Faux-Pho na bulionie z zamrażalki, kremowe risotto z kalafiora i brokuła z resztkami wyrazistych serów, donuty z przejrzałych bananów oraz lemoniadę z aromatycznymi, kwiatowo-owocowymi kostkami lodu. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz ziołowy, aromatyczny napar.

    Cena: 260zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok. 3-4 godz.

    Prowadzący: Jagna Niedzielska

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Jagna Niedzielska

Szefowa kuchni grupy kulinarnej Tygiel. Doradca kulinarny - pomaga w powstawaniu restauracji i poprawia funkcjonowanie już istniejących. Uzależniona od aktywności fizycznej. Uwielbia gdy w daniach mieszają się smaki, faktury i kolory, dlatego wybrała i specjalizuje się w kuchni hawajskiej, gdzie tradycyjne, rajskie przepisy łączą między innymi smaki Japonii, Chin, Tajlandii, Filipin, czy Portugalii. Propaguję kuchnię No Waste Food- uczy jak gotować, by nie marnować.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu