Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 5 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (wtorki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. i będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefa kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1600 zł za osobę | Termin: styczeń-luty 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Styczeń
  • 2018-01-23 - Kuchnia tajska od podstaw: sałatki oraz zimne sosy

    Zapraszamy na zajęcia w ramach kursu Kuchnia tajska od podstaw. Tematem trzecich zajęć będą sałatki oraz zimne sosy. Warsztaty poprowadzi Maciej Bartkowiak, szef kuchni restauracji Why Thai, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Zajęcia podzielone będą na 2 części: teoretyczną i praktyczną. W części teoretycznej uczestnicy zapoznają się z nazwami tajskich dań i ich znaczeniem, dowiedzą się jak osiągnąć harmonię smaków, jak dobierać dania do sosów oraz jakie są rodzaje i typy sałatek. W części praktycznej, pod okiem prowadzącego, przygotują: Som Tam (sałatkę z zielonej papai z suszonymi krewetkami i orzechami ziemnymi), Laab Gai (sałatkę z siekanym kurczakiem, ogórkiem i mie?ta?), Nam Jim Kai (dressing do kurczaka), Sauce Maakham (sos tamaryndowy) oraz Nam Jim Khiam (mule z zielonym sosem do ryb i owoców morza). Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz zimowy napar. Uwaga: istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu (w miarę dostępności miejsc). Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kuchnia tajska od podstaw to kurs kulinarny dla amatorów składający się z 5 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia sygnowany przez szefa kuchni prowadzącego zajęcia.

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok 3-4 godz.

    Prowadzący: Maciej Bartkowiak

    Mokotów
    Dalej »
  • 2018-01-30 - Kuchnia tajska od podstaw: pasta curry

Prowadzący:

Maciej Bartkowiak

Szef kuchni restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał na kursach m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu