Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Wrzesień
  • 2018-09-12 - Kurs kuchni tajskiej: sałatki i sosy

    Zapraszamy Was na pierwsze zajęcia w ramach 2. edycji naszego autorskiego Kursu kuchni tajskiej. Warsztaty poprowadzi Maciej Bartkowiak, szef kuchni restauracji Why Thai, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem spotkania będą sałatki i zimne sosy. Prowadzący opowie Wam jak łączyć smaki i komponować dania w kuchni tajskiej. Poznacie produkty wykorzystywane w tamtejszej kuchni oraz ich polskie zamienniki. Dowiecie się jakie są rodzaje i sposoby przygotowania tradycyjnych sosów i sałatek popularnych w tamtejszej kuchni. Pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącego, przygotujecie: Som Tam (kultową sałatkę z zielonej papai z suszonymi krewetkami i orzechami ziemnymi), Laab Gal (sałatkę z siekanym kurczakiem, świeżym ogórkiem i orzeźwiającą miętą), Nam Jim Kai (aromatyczny dressing do kurczaka), Sauce Maakham (sos tamaryndowy) oraz Nam Jim Khiam (mule z zielonym sosem do ryb i owoców morza). Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Podczas warsztatów serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar. WAGA! Kurs kuchni tajskiej to kurs kulinarny składający się z 5 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w miesiącu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.

    Cena: 180zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Maciej Bartkowiak

    Poznań
    Dalej »
  • Październik
  • 2018-10-10 - Kurs kuchni tajskiej: pasta curry

Prowadzący:

Maciej Bartkowiak

Szef kuchni restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał na kursach m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu