Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 5 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (wtorki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. i będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefa kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1600 zł za osobę | Termin: styczeń-luty 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Marzec
  • 2018-03-02 - Akademia CookUp: zupy, sosy i buliony

    Zapraszamy Was na zajęcia w ramach 9. edycji Akademii CookUp, naszego autorskiego kursu gotowania od podstaw. Tym razem tematem zajęć będą zupy, sosy i buliony. Warsztaty poprowadzi Tomasz Królikowski, doświadczony szef kuchni, który gotował m.in. w Royal Society, Royal Collage of Surgeons oraz dla British Library w Londynie. W pierwszej części zajęć poznacie m.in.: rodzaje zup i ich klasyfikację ze względu na metody zagęszczania, rodzaje sosów i bulionów, a także ich wartości odżywcze. Nauczycie się od podstaw przygotowywać perfekcyjne buliony warzywne, wołowe, drobiowe, a także rybne. Uczestnicy pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 osobowych) przygotują: 4 buliony (wołowy, drobiowy, rybny i wegański z aromatycznymi ziołami), ziołową kostkę bulionową domowej roboty, 4 zupy (aksamitny krem z pieczonych buraków z pianką kokosową i chrupiącym jarmużem, orientalną zupę z warzywami i pierożkami won-ton z krewetkami, tradycyjny, polski żurek i chłodnik z pieczonych pomidorów na jogurcie z ziołami i papryką) oraz 5 tradycyjnych sosów: demi glace z czerwonego wina, limonkowe i truflowe aïoli, sos hollandaise i béarnaise. Wszystkie, przygotowane na zajęciach potrawy będziecie mogli zdegustować na miejscu przy lampce wina, albo zabrać ze sobą w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz rozgrzewający, zimowy napar. UWAGA! Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach Akademii, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach Akademii. Akademia CookUp to kurs kulinarny od podstaw składający się z 22 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu).

    Cena: 320zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Tomasz Królikowski

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu