Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-16 - Szparagowe Love z Arturem Skotarczykiem

    Jak co roku, zapraszamy Was na sezonowe, szparagowe gotowanie z Arturem Skotarczykiem, utytułowanym szefem kuchni i współzałożycielem restauracji Muga w Poznaniu, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Instytucie Paula Bocuse w Lyon oraz w restauracji Le Pergolèse w Paryżu. Na warsztatach dowiecie się: jak kreatywnie wykorzystać szparagi w kuchni i jak wyczarowywać z nich wspaniałe dania. Nauczycie się je obierać, czyścić i przygotowywać na różne sposoby, wykorzystując popularne techniki kulinarne tj. gotowanie, smażenie czy wędzenie. Prowadzący opowie Wam, gdzie kupować dobrej jakości szparagi oraz na co zwracać uwagę kupując. Na zajęciach pracować będziecie samodzielnie lub w małych grupach (2-4 os.) i przygotujecie: tradycyjny krem z białych szparagów z grzankami i oliwą z trybuli, białe szparagi z pomarańczowym sosem holenderskim i chrupiącymi, prażonymi pestkami dyni, terrinę z zielonych szparagów z aromatycznym serem kozim i vinegrette z orzechów włoskich oraz risotto z wędzonymi zielonymi szparagami, łososiem i bobem. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Podczas warsztatów serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.

    Cena: 190zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 3-4 godz.

    Prowadzący: Artur Skotarczyk

    Poznań
    Dalej »

Prowadzący:

Artur Skotarczyk

Artur Skotarczyk, szef kuchni i współzałożyciel restauracji Muga w Poznaniu, wyróżnionej w przewodniku Gault&Millau. W 2016 r. uznany Szefem Roku Regionu według tego przewodnika. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Instytucie Paula Bocuse w Lyon oraz w restauracji Le Pergolèse w Paryżu. Praktykował w restauracji Stara Ratuszowa i U Fukiera. Szefował w Starej Bażanciarni i La Passion Du Vin w Starym Browarze. Uczestnik 3. edycji Transatlantyk w Poznaniu. Miłośnik kuchni francuskiej, darów lasu i sezonowości.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu