Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-24 - Tex-Mex

    Zapraszamy Was na wieczór z tradycyjną kuchnią Tex-Mex. Przewodnikiem po meksykańsko-teksańskich smakach i aromatach będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos. Prowadząca opowie Wam o produktach, przyprawach oraz zasadach komponowania dań w tamtejszej kuchni. Dowiecie się także jakich zamienników używać gotując Tex-Mex w polskich warunkach. Każdy z uczestników pracował będzie indywidualnie lub w małych (2-4 os.) grupach i przygotuje 4 popularne dania kuchni Tex-Mex. W programie: Pepper Poppers (papryka jalapeño faszerowana serem, świeżą kolendrą i boczkiem), Potato Skins with Chicken (pieczone skórki ziemniaczane zapiekane z kiełbasą chorizo i pomidorami), Chicken Burrito (samodzielnie przygotowane placki pszenne faszerowane czarną fasolą, kurczakiem i papryką), Mango and Chipotle sauce (pikantny sos ze świeżego mango i papryki chipotle) oraz na deser: brownie (ciasto z gorzką czekoladą i orzechami). Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar.

    Cena: 270zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok 3-4 godz.

    Prowadzący: Isabel Balderas

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Pracowała w restauracjach w pięciogwiazdkowych hotelach w Meksyku, Anglii, Szkocji i Polsce (m.in. w hotelu Radisson w Krakowie, gdzie była odpowiedzialna za przygotowanie meksykańskiego menu oraz w restauracji Blue Cactus). Pracowała też przez 4 lata w warszawskim hotelu Marriott. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Dos Tacos w Warszawie.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu