Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kurs kulinarny od podstaw, składający się z 14 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz lub dwa razy w tygodniu (poniedziałki lub poniedziałki i piątki; zajęcia z wypiekania chleba w sobotę). Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Zapisy: studio@cookup.pl Kontakt: 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Październik
  • 2018-10-26 - Sushi Time

    Zapraszamy Was na kolejne warsztaty z przygotowywania sushi z Alonem i Alicją Than, twórcami 6 japońskich restauracji, zdobywających liczne nagrody i wyróżnienia (m. in. 1.miejsce na World Sushi Cup 2015 w Tokio dla Alona Than). Na zajęciach poznacie historię sushi oraz poznacie produkty i akcesoria wykorzystywane do przygotowania sushi. Zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnego sushi: nauczycie się gotować ryż idealny, dobierać dodatki, rollować sushi czy jeść pałeczkami. Prowadzący opowiedzą Wam też, gdzie kupować dobrej jakości składniki do przygotowania sushi w domowym zaciszu. Pracując indywidualnie przygotujecie: nigiri sushi z tamago (japońskim wielowarstwowym omletem), nigiri sushi z łososiem, nigiri sushi z tuńczykiem, gunkan maki z sałatką z krewetek, futomaki z pieczonym łososiem z sosem kabayaki, california maki z krabem, awokado, sezamem i sałatą oraz maki z krewetkami duszonymi w sake w płatku sojowym. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, jesienny napar.

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok. 3-4 godz.

    Prowadzący: Alicja i Alon Than

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Alicja i Alon Than

Twórcy i właściciele sześciu restauracji w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz Izumi Izakaya. Alon Than doświadczenie w przygotowywaniu sushi zdobywał w Japonii - prowadził kuchnie trzech restauracji w Tokio. Jest znawcą kuchni Azji Południowo - Wschodniej. Jest zwycięzcą Mistrzostw Świata w Sushi, które odbyły się w 2015 r. w Japonii. Alicja Than jest z wykształcenia japonistką, tłumaczką języka japońskiego, działaczką kulinarną.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu