Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Kwiecień
  • 2018-04-23 - Akademia CookUp: jagnięcina i cielęcina dla początkujących

    Zapraszamy Was na zajęcia w ramach 9. edycji Akademii CookUp, naszego autorskiego kursu gotowania od podstaw. Tym razem tematem spotkania będą jagnięcina i cielęcina. Warsztaty poprowadzi Tomasz Królikowski, doświadczony szef kuchni, który gotował m.in. w Royal Society, Royal Collage of Surgeons oraz British Library w Londynie. Na zajęciach poznacie: budowę histologiczną, skład chemiczny, wartości odżywcze i zasady obróbki wstępnej oraz podstawowe techniki przygotowywania jagnięciny i cielęciny (tj. gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie). Dowiecie się także z jakimi przyprawami i dodatkami warto je łączyć oraz jak sprawdzać ich jakość. W części praktycznej zajęć, pracując samodzielnie lub w małych grupach (2-4 os.) przygotujecie: blanquette de veau, czyli cielęcinę duszoną w sosie na bazie białego wina i ziół z fioletowymi ziemniakami, tradycyjny wiedeński sznycel Radetzkiego z cielęciny z kostką z blanszowanymi szparagami i chrupiącym pangrattato, kotleciki jagnięce marynowane z miętą z purée z marchewki, pomarańczą, anyżem i aromatyczną salsą verde oraz czarną soczewicą, a także koftę jagnięcą z granatem, jogurtem i świeżymi sałatami. Spotkanie zakończy się degustacją samodzielnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, wiosenny napar. UWAGA! Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach Akademii, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach Akademii. Akademia CookUp to półroczny kurs kulinarny od podstaw składający się z 20 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.

    Cena: 340zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Tomasz Królikowski

    Mokotów
    Dalej »
  • 2018-04-25 - Street Food

  • 2018-04-26 - Akademia CookUp: wołowina dla początkujących

  • 2018-04-27 - Akademia CookUp: chleb pszenny

  • Czerwiec
  • 2018-06-19 - Street Food

Prowadzący:

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu