Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kurs kulinarny od podstaw, składający się z 14 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz lub dwa razy w tygodniu (poniedziałki lub poniedziałki i piątki; zajęcia z wypiekania chleba w sobotę). Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Zapisy: studio@cookup.pl Kontakt: 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Październik
  • 2018-10-10 - Kurs kuchni tajskiej: zupy i przystawki II

    Zapraszamy Was na kolejne zajęcia w ramach 2. edycji naszego autorskiego Kursu kuchni tajskiej. Warsztaty poprowadzi Maciej Bartkowiak, ekspert od kuchni azjatyckiej, który w przeszłości był szefem kuchni w restauracji Why Thai, a tajniki kuchni tajskiej zgłębiał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem spotkania będą tradycyjne, tajskie zupy i przystawki. Prowadzący opowie Wam jak łączyć smaki i komponować dania w kuchni tajskiej. Poznacie produkty wykorzystywane w tamtejszej kuchni oraz ich polskie zamienniki. Dowiecie się jakie są rodzaje i sposoby przygotowania tradycyjnych, tajskich zup i przystawek. Pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącego, przygotujecie: Tom Kha Kung (zupę na bazie mleka kokosowego i trawy cytrynowej z krewetkami), Tom Yum (pikantną zupę na bazie wywaru z kurczaka i krewetek, galangalu oraz aromatycznej trawy cytrynowej), Yum Plaa Muek (kalmary z aromatyczną trawą cytrynową, imbirem i chili) oraz Phor Pia Sod Nam Jem Luy Soun (świeże sajgonki z warzywami w papierze ryżowym serwowane z sosem kolendrowo-miętowym). Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Podczas warsztatów serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar. UWAGA! Kurs kuchni tajskiej to kurs kulinarny składający się z 4 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w miesiącu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.

    Cena: 180zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Maciej Bartkowiak

    Poznań
    Dalej »
  • 2018-10-15 - Kaczka dla początkujących

  • 2018-10-27 - ABC Cukiernictwa: ciasta drożdżowe i półfrancuskie

  • Listopad
  • 2018-11-14 - Kurs kuchni tajskiej: pasta curry

  • 2018-11-24 - ABC Cukiernictwa: czekolada

  • Grudzień
  • 2018-12-05 - Kurs kuchni tajskiej: ABC woka

Prowadzący:

Maciej Bartkowiak

Ekspert od kuchni azjatyckiej. W przeszłości był szefem kuchni w restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu