Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach poznacie praktyczne sposoby wykorzystania aquafaby w kuchni. Prowadzący opowie Wam w jaki sposób przygotowywać z niej niezapomniane sosy, kremy czy roślinne desery. Nauczycie się w jaki sposób ją przygotowywać, by w pełni wykorzystać jej wiążące, zagęszczające czy emulgacyjne właściwości. Do tego dużo wiedzy o zdrowym odżywianiu i wegańskiej diecie. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei Zero Waste. Pracując na wysokiej jakości produktach organicznych, pod okiem szefa kuchni przygotujecie 3 niezapomniane wypieki z wykorzystaniem aquafaby:
W programie:
- Beza Pavlova z kokosowym mascarpone i sezonowymi owocami
- Czekoladowy biszkopt na aquafabie z borówkami i kokosowym ganache
- Wegańska tarta cytrynowa z bezą włoską z aquafaby
Wszystkie przygotowanie na zajęciach wypieki będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zabarać ze sobą do domu. Ciecierzycę, którą wykorzystamy do przygotowania aquafaby zabierzecie ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach wraz z instrukcjami w jaki sposób ją wykorzystać i przechowywać. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz ziołowy napar bądź lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.