Tego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej, walentynkowej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. Prowadzący opowiedzą Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Wspólnie przygotujecie zmysłową kolację składającą się z 4 dań.
W programie:
- Po Pia Gung (Smażone roladki z nadzieniem krewetkowym, podawane ze słodkim dipem z chili) – Spring rolls with a prawn filling. Served with a sweet chili sauce
- Yum Ruam Mitr Talae (Sałatka na ciepło z owocami morza i dressingiem imbirowo-limonkowym) – Seafood salad served with a ginger and lime dressing
- Gaeng Garee Plaa (Grillowany labraks na żółtym sosie curry, podawany z tajskim ryżem jaśminowym) – Grilled seabass on yellow curry sauce. Served with Thai jasmine rice.
- Icecream Tod (smażone lody wanilinowe z polewą czekoladową) – Fried vanilla ice cream with a chocolate sauce.
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie walentynkowej kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy napar.
UWAGA! Zajęcia mają charakter wspólnego gotowania dla par. Na jednym stanowisku mogą gotować 2 osoby. Przy zakupie biletu należy wskazać liczbę stanowisk nie osób (1 stanowisko: 2 osoby).
ZAJĘCIA PROWADZONE SĄ W JĘZYKU ANGIELSKIM