Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: Akademia Piekarniczą.
Na zajęciach zgłębicie tajniki jednej z najbardziej cenionych kuchni świata. Poznacie tradycyjne azjatyckie produkty, zioła, przyprawy, akcesoria i naczynia. Nauczycie się podstawowych zasad i technik kulinarnych, które pozwolą Wam na odtwarzanie tamtejszych street foodowych smaków w domowym zaciszu. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania azjatyckich dań oraz czym zastępować te trudniej dostępne. Porozmawiacie też o najpopularniejszych street fodoowych kierunkach kulinarnych i kultowych daniach. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Szaszłyki Satay pieczone na trawie cytrynowej z sosem na bazie orzeszków ziemnych i pasty chili
- Japońska pizza czyli perfekcyjne Okonomiyaki z płatkami katsuobushi, marynowanym imbirem i domowym sosem BBQ
- Massaman Curry – tajskie, gęste curry z aromatycznymi przyprawami i sezonowymi warzywami
- Kultowy Mango Sticky Rice
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary od Pijalnia Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb