Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na warsztatach nauczycie się przygotowywać perfekcyjne bezy. Dowiecie się jakich produktów oraz akcesoriów cukierniczych używać by zawsze pięknie wychodziły. Poznacie także najczęściej popełniane bezowe błędy oraz dowiecie się co zrobić, by ich uniknąć oraz jak ratować sytuację, gdy coś pójdzie nie tak. Porozmawiacie także o cukierniczych trikach i patentach, sprawdzając po co do pojemnika, w którym przechowujemy bezę wkłada się jabłko lub czy to prawda, że gdy za oknem deszcz lepiej pieczenie bez sobie odpuścić. Dowiecie się także jak najlepiej suszyć bezy oraz w jaki sposób je przechowywać. Samodzielnie – pod okiem Prowadzącego – przygotujecie 3 rodzaje bez: bezę włoską, francuską i szwajcarską, z których wyczarujecie 3 widowiskowe desery.
W programie:
- Kultowa, lśnieżnobiała beza Pavlova z sezonowymi owocami
- Tradycyjna, spektakularna tarta cytrynowa z bezą włoską
- Obłędnie czekoladowy Tort Concorde na bezie szwajcarskiej
Wszystkie samodzielnie przygotowane na zajęciach wypieki będziecie mogli zdegustować na miejscu bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos. #thereisnoplanetb