Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Tego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej, walentynkowej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. Prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Wspólnie przygotujecie zmysłową kolację składającą się z 3 dań.
W programie:
- Tom Kha – zupa na bazie mleka kokosowego, galangalu, liści kaffiru i trawy cytrynowej
- Good Pad – smażone krewetki z chilli, szalotką, tajską bazylią i ryżem jaśminowym
- Sao Koo Piek – pudding z tapioki z mango i czarnym sezamem
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie walentynkowej kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar.
WAŻNE! Zajęcia mają charakter wspólnego gotowania dla par. Na jednym stanowisku mogą gotować 2 osoby. Przy zakupie biletu należy wskazać liczbę stanowisk nie osób (1 stanowisko: 2 osoby).
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.