Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Będzie to niezwykłe spotkanie z uchodzącą za jedną z najbardziej wymagających, wyrafinowanych kuchni świata. Kuchnią o pięknej historii, która wykształciła pokolenia najznamienitszych szefów kuchni. Stworzyła najbardziej znane techniki, szkoły i przez wieki wyznaczała trendy kulinarne na całym świecie. Na warsztatach, pod okiem Luca Magnon, rodowitego Paryżanina z XVI dzielnicy, zgłębicie tajniki francuskiej kuchni bistro. Pełnej tradycyjnych, domowych receptur. Doskonałych, sezonowych produktów i smaków. Luc opowie Wam czym dla Niego jest kuchnia bistro i jak stała się elementem francuskiej kultury. Poznacie ulubione smaki, receptury i paryskie miejsca Prowadzącego. Dowiecie się dlaczego na Północy Francji do gotowania używa się masła, a na Południu oliwy. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pod okiem Prowadzącego przygotujecie 3 tradycyjne dania #entrée #plat #dessert.
W programie:
- Entrée: Rillettes z makreli
- Plat: kultowe Boeuf Bourguignon
- Dessert: tradycyjne Tarte Tatin
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i napary ziołowe z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb