Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na zajęciach poznacie różne style grillowania, wykorzystywane w kuchni azjatyckiej. Dowiecie się co najczęściej i w jaki sposób grilluje się w Azji. Poznacie tradycyjne składniki, zioła oraz przyprawy wykorzystywane do grillowanych, dalekowschodnich dań. Zajęcia będą składały się z 2 części. W pierwszej, pod okiem Maćka Bartkowiaka krok po kroku przygotujecie marynaty, sosy, dipy, salsy, główne części dań oraz dodatki. W drugiej – plenerowej – wspólnie urgillujecie i złożycie 3, azjatyckie dania.
W programie:
- Grillowany kalmar marynowany w chili i trawie cytrynowej z salsą mango
- Summer poke bowl z kurczakiem w domowym sosie teriyaki, z ryżem jaśminowym, grillowaną fasolką szparagową z olejem sezamowym, dressingiem sojowo-limonkowym, sezonowymi owocami z miętą i kolendrą
- Łosoś w koreańskim sosie BBQ z piklowaną w herbacie Earl Grey czerwoną cebulą
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury, woda oraz lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb