Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na zajęciach, pod okiem Prowadzącego nauczycie się podstawowych zasad komponowania odżywczych super bowls. Dowiecie się w jaki sposób planować gotowanie, by nie spędzając wielu godzin w kuchni, z kilku dobrej jakości składników przygotowywać kolorowe, zachwycające miski mocy. Porozmawiacie o tym w jaki sposób planować zakupy, jak przechowywać wcześniej przygotowane składniki, by w kilka minut móc z nich przygotowywać pyszne azjatyckie bowle. Do tego praktyczna lekcja składania i stylizacji bowli z wykorzystaniem pięknej ceramiki AOOMI. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 sezonowe, azjatyckie super bowls.
W programie:
- Bibimbap z wołowiną bulgogi z pikantnym sosem na bazie pasty gochujang, ryżem, pak choy, kiełkami fasoli mung, jajkiem, marchewką i kolendrą
- Poke Bowl z ceviche z łososia z ryżem jaśminowym, dressingiem sojowo-limonkowym, edamame, grillowanymi warzywami z sezamem, czerwoną kapustą, gomma wakame i mango
- Indonezyjski Gado Gado Bowl z tempehem, sosem orzechowym, świeżymi warzywami, jajkiem i sezonowymi sałatami
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda. Partnerem warsztatów jest marka AOOMI.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb