Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Marcin Zawadzki z Kukułki, który doświadczenie cukiernicze zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina (1 gwiazdka Michelin) opowie Wam o nowoczesnym, świątecznym cukiernictwie. Dowiecie się jakie kompozycje smakowe królują w tegorocznych trendach. Porozmawiacie o nowych, cukierniczych interpretacjach dobrze znanych, tradycyjnych świątecznych przepisów. Nie zabraknie też części #zerowaste w której dowiecie się jak dobrze zaplanować i zorganizować grudniowy kalendarz, by zdążyć ze świątecznymi wypiekami na czas. Jak również jak je przechowywać, by jak najdłużej cieszyć się ich smakiem. Pracując samodzielnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 wypieki.
W programie:
- Obłędna babka cytrynowa z makiem i glazurą z syropu z pędów sosny
- Zimowy torcik cynamonowy z kremem z orzechów włoskich
- Czekoladowe ciasto korzenne z migdałami i pomarańczami – bez mąki pszennej
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kakao, kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury, oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb