Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na zajęciach, pod okiem Prowadzącego nauczycie się podstawowych zasad komponowania odżywczych vege super bowls. Dowiecie się w jaki sposób planować gotowanie, by nie spędzając wielu godzin w kuchni, z kilku dobrej jakości składników przygotowywać kolorowe, zachwycające miski mocy. Porozmawiacie o tym w jaki sposób planować zakupy, jak przechowywać wcześniej przygotowane składniki, by w kilka minut móc z nich przygotowywać pyszne azjatyckie bowle. Do tego praktyczna lekcja składania i stylizacji misek mocy z wykorzystaniem ceramiki AOOMI. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 azjatyckie vege bowls.
W programie:
- Bulgogi Bowl z boczniakami marynowanymi w sosie bulgogi, kaszą quinoa, soczewicą, marchewką, kiełkami fasoli mung, orzechami z miso, schichimi togorashi, piklowanym ogórkiem, kolendrą i sosem na bazie pasty gochujang
- Korean Bowl z tofu marynowanym w koreańskim sosie BBQ, brązowym ryżem, fasolą mung, edamame, czerwoną cebulą piklowaną w herbacie Earl Grey, granatem, pieczonym batatem, mizuną i sosem orzechowo-tamaryndowym
- Miso Warm Up Bowl – gęsta zupa miso na bazie wywaru z opalanych warzyw i masła orzechowego z makaronem vermicelli, grzybami shitake, boczniakami, shimeji, pak choy i mizuną
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda. Partnerem warsztatów jest marka AOOMI.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb