Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
To będzie prawdziwa podróż w czasie. Na zajęciach pod okiem Marcina Zawadzkiego spróbujemy przywołać ukochane smaki i zapachy z dzieciństwa. Porozmawiamy o ulubionych wypiekach i deserach z dzieciństwa, pełnych kojących, uzdrawiających mocy. Prowadzący opowie Wam o swoich najbardziej udanych interpretacjach dobrze znanych, domowych klasyków oraz swojej pasji do przywracania ich w nowej, cukierniczej formule. Nie zabraknie też trików w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w 2 os. grupach przygotujecie 3 wypieki.
W programie:
- Kultowa karpatka
- Blok czekoladowy
- Sernik na zimno z wanilią i truskawkami
Wszystkie, samodzielnie przygotowane wypieki będziecie mogli skosztować na miejscu bądź zabrać ze sobą w specjalnie przygotowanych, ekologicznych, wielorazowych opakowaniach od branQ.
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.