Zapraszamy Was na kolejne warsztaty z wegańskiego cukiernictwa z Eweliną Gracz. Będzie smacznie, zdrowo i zaskakująco. Bowiem tym razem w naszych roślinnych wypiekach w roli głównej wystąpią warzywa. I to nie byle jakie! Bazą do stworzenia niezapomnianych ciast i deserów będą: cukinie, buraki, pomidory i dynia. Na warsztatach, oprócz pieczenia dużo wiedzy o kuchni wegańskiej, produktach oraz akcesoriach wykorzystywanych w roślinnym cukiernictwie. Pod okiem prowadzącej przygotujecie obłędne warzywne ciasta i desery.
W programie:
- Jaglane praliny z buraka z pudrem z hibiskusa
- Chałka z dynią hokkaido i pistacjami
- Czekoladowe ciasto z cukinii z lukrem ze spiruliną i granatem
- Babeczki z pomidorów z konfiturą z zielonych pomidorów i sumakiem
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych ciast i deserów. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy ziołowy napar lub lemoniada. Zajęcia rozpoczną się od degustacji witaminowego shota odpornościowego przygotowanego na wolnoobrotowej wyciskarce marki Philips.
UWAGA! Staramy się działać w duchu idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, przynieś ze sobą na zajęcia opakowania do zabrania przygotowanych przez siebie wypieków.