Na warsztatach poznacie różne zamienniki jajek w kuchni wegańskiej. Dowiecie się czym jest aquafaba i w jaki sposób można ją wykorzystać w roślinnym cukiernictwie. Nauczycie się przygotowywać perfekcyjną, wegańską bezę oraz idealny puszysty, roślinny biszkopt. Pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącej przygotujecie 4 wypieki.
W programie:
- Biszkopt wegański z kokosową bitą śmietaną, rokitnikiem i bławatkiem
- Biszkopty waniliowe
- Beza z kremem kawowym na espresso z aronią
- Beziki z lawendą
Wszystkie przygotowane samodzielnie wypieki będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar.
UWAGA! Wegański kurs cukierniczy to kurs kulinarny składający się z 6 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.