Na zajęciach poznacie różne rodzaje serników. Dowiecie się jak dobierać dobrej jakości składniki oraz jakie sery wykorzystywać, by powstały z nich perfekcyjne i kremowe wypieki. Poznacie różne etapy robienia serników oraz najczęściej popełniane błędy w ich przygotowaniu. Jarek Konrady zdradzi Wam, co zrobić, aby sernik po upieczeniu nie opadł.
Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i przygotują 4 serniki.
W programie:
- Klasyczny sernik wiedeński na kruchym spodzie
- Sernik na zimno z galaretką z czarnej porzeczki i malin
- Sernik nowojorski z mango
- Sernik jagodowy
Wszystkie przygotowane na zajęciach serniki będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! ABC Cukiernictwa to kurs kulinarny składający się z 8 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.