Na warsztatach zgłębicie tajniki przygotowania perfekcyjnego biszkoptu, delikatnych musów czy tortowych dekoracji. Nauczycie się składać i wykańczać torty oraz poznacie sposoby ich zdobienia. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i pod okiem prowadzącego każdy z nich samodzielnie przygotuje, złoży i udekoruje 1 tort.
W programie:
- Tort na ganaszu z białej czekolady z żelką z marakui i czekoladowym glacage
- Biszkopt
- Ganasz z białej czekolady
- Żelka z marakui
- Czekoladowy glacage
- Dekoracje z ciemnej i białej czekolady
Samodzielnie przygotowany tort będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanym opakowaniu. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) praz sezonowy, aromatyczny napar.
UWAGA! ABC Cukiernictwa to kurs kulinarny składający się z 8 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.