UWAGA! Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w patio OCHO, przy Teatrze Ochota, na ul. Mikołaja Reja 9 na warszawskiej Ochocie.
Na zajęciach nie zabraknie klasyków, dobrze znanych z grillowanych spotkań tj. burgery, szaszłyki, lemoniada czy lody. Prowadzący pokaże Wam czym na roślinnym grillu zastąpić mięso lub ryby. Dowiecie się które wegańskie produkty nadają się do grillowania i jakie potrawy można z nich wyczarować. Na warsztatach uczestnicy będą pracowali indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) na wysokiej jakości produktach organicznych. Wspólnie przygotują wegańską kolację składającą się z 4 dań i 1 napoju.
W programie:
- Lemoniada arbuzowa z chia
- Szaszłyki warzywne z wędzonym tofu i grzybami shiitake
- Burger z grillowanego tempehu z sezonowymi, grillowanymi warzywami i wegańskim aioli
- Wegańskie lody bananowe z kawałkami czekolady i miętą
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowana będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).