Na warsztatach prowadzący opowie Wam o podstawowych założeniach dietetycznych kuchni wegetariańskiej. Dowiecie się jak powinna wyglądać zbilansowana dieta bezmięsna i w jaki sposób właściwie suplementować eliminowane w wegetarianizmie mikroelementy. Poznacie podstawowe produkty kuchni wegetariańskiej i dowiecie się w jaki sposób przygotowywać je na grillu, a także jakie produkty najbardziej nadają się do grillowania. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotujecie 4 dania.
W programie:
- Taco z grillowaną dynią, sosem sezamowym, guacamole i salsą pico de gallo
- Ravioli z grillowanymi szparagami, ricottą i skórką cytrynową z oliwą i serem owczym Pecorino Romano
- Drożdżowe podpłomyki z grillowanym Tempehem, domowym sosem BBQ i pastą Baba Ganoush z grillowanych bakłażanów
- Grillowane jabłka z cynamonem polane kremem aromatyzowanym fasolą Tonka i malinami
Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa, ziołowa lemoniada.
UWAGA! W miarę warunków pogodowych część zajęć (grillowanie, degustacja) odbędzie się na świeżym powietrzu.