Na zajęciach wybierzecie się w podróż do Portugalii, Cypru, Turcji i Włoch. Poznacie tamtejsze tradycje kulinarne oraz kultowe śródziemnomorskie dania przygotowywane na grillu. Będzie ekspresyjnie, energetycznie i przepysznie. Tym razem bez pizzy czy tiramisu! Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotujecie prawdziwą, śródziemnomorską, grillowaną ucztę, składającą się z 4 dań.
W programie:
- Portugalskie sardynki z grilla serwowane jak na lizbońskiej fieście na cześć Świętego Antoniego
- Shish kebab z jagnięciny i cielęciny rodem ze Stambułu
- Tuna alla griglia z sosem na bazie anchois podawane jak w Palermo
- Cypryjskie grillowane halloumi z bakłażanem i cukinią
Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa, ziołowa lemoniada.
UWAGA! W miarę warunków pogodowych część zajęć (grillowanie, degustacja) odbędzie się na świeżym powietrzu.