Olivier Guyon doświadczenie zdobywał w gwiazdkowych restauracjach tj. Le W (1 gwiazdka Michelin) i Le Jardin (1 gwiazdka Michelin). Na co dzień szkoli studentów z całego świata w najbardziej prestiżowej szkole kulinarnej w Paryżu. Tematem dwugodzinnych warsztatów będzie dorsz – jedna z ulubionych ryb Francuzów. Na zajęciach, pracując metodami wykorzystywanymi w Le Cordon Bleu, przygotujecie 1 danie.
W programie:
- Dos de Cabillaud doré, purée d’abricot et marmelade de courgette à la marjolaine, czyli smażony na złoto dorsz z purée z moreli oraz marmoladą cukiniową z majerankiem
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Zajęcia prowadzone są w języku angielskim!