Zapraszamy Was na kolejne, roślinne zajęcia cukiernicze z Eweliną Gracz – właścicielką i szefową wegańskiej restauracji Nadzieja w Poznaniu. Tym razem tematem spotkania będą wegańskie bezy. Na zajęciach oprócz gotowania, dużo wiedzy o kuchni roślinnej i zdrowym odżywianiu. Dowiecie się czym zastępować w wegańskim cukiernictwie jajka, masło, mleko czy śmietanę. Poznacie czym jest aquafaba i jak z nią pracować. Nauczycie się też jak w słodkościach przemycać zdrowe składniki. Prowadząca pokaże Wam jak dekorować bezy, by zachwycały zarówno podniebienie jak i oko. Na warsztatach uczestnicy będą pracowali na wysokiej jakości produktach organicznych i pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotują 4 roślinne bezy.
W programie:
- Bezy z kremem kawowym
- Wegańska tarta Lemon Curd z bezą
- Roślinna Pavlova z figami
- Beziki z lawendą
Wszystkie przygotowane samodzielnie wypieki będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar lub lemoniada.