Zapraszamy Was na coroczne, świąteczne gotowanie, na którym przygotujecie tradycyjną, wigilijną kolację dla swoich najbliższych. W tym roku w naszej bożonarodzeniowej kuchni dowodzić będzie Piotr Bruś-Klepacki. W programie: tradycyjny barszcz na zakwasie (2 l), postna kapusta z wędzoną śliwką i suszonymi grzybami (300 g), klasyczne śledzie z olejem lnianym tłoczonym na zimno i aromatycznymi korzennymi przyprawami (200 g), pieczony boczek marynowany w soku z pomarańczy i korzennych przyprawach (200 g), uszka z grzybami i aromatycznym tymiankiem (12 sztuk) oraz makowiec z kandyzowaną skórką pomarańczy i bakaliami (350 g). UWAGA! Każdy uczestnik przygotuje dania w ilości dla 2 osób. Istnieje możliwość przygotowania potraw dla większej ilości osób. Jeśli jesteście zainteresowani przygotowaniem dań dla większej ilości osób, prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy. Koszt dodatkowej porcji to 100 zł.
Prowadzący
Piotr Bruś-Klepacki
Autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Doświadczenie zdobywał w kuchniach najlepszych restauracji. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu.
Poznaj CookUp
CookUp Studia Kulinarne
CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.
CookUp Talents i CookUp Fundacja
CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).
Studio Warszawa Hoża
ul. Hoża 51, 00-681 Warszawa
Jak dojechać?
Metro
Stacja Centrum, następnie pieszo 800 metrów, około 12 minut
Tramwaj
Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)
Autobus
Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)
Opinie o warsztatach
Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.
Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.
Najczęstsze pytania
Jak mam się ubrać na warsztaty?
W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.
Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?
Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.
Czy muszę coś zabrać ze sobą?
Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)