Prowadząca opowie Wam o kuchni indyjskiej, różnicach w tradycjach kulinarnych poszczególnych regionów, zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w tamtejszej kuchni, a także: gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania indyjskich potraw oraz na co zwracać uwagę kupując. Na zajęciach przygotujecie prawdziwą indyjską ucztę.
W programie:
- Masala Chai (indyjska herbata z przyprawami),
- Kaapi (indyjska parzona kawa),
- Naan Breads (chlebki naan),
- Jeera Rice (ryż z kuminem),
- Murgh Makhani Curry (maślane curry z kurczaka),
- Meen Manga Curry (rybne curry w sosie mango),
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą zimne i ciepłe napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! Zajęcia prowadzone są w języku angielskim.