Zapraszamy Was na kultowe warsztaty online ze stekami w roli głównej. Dowiecie się jakiego rodzaju mięso wybierać na steki – gdzie je kupować i na co zwracać uwagę kupując. Nauczycie się przygotowywać i smażyć steki: poznacie różne stopnie wysmażenia oraz metody sprawdzania stopnia wysmażenia mięsa. Nauczycie się różnych sposobów marynowania oraz poznacie zasady przyprawiania steków. Dowiecie się także czym jest sezonowanie i dlaczego się to robi. Chef Maciej zdradzi Wam jak prawidłowo przygotować mięso do smażenia oraz jakie dodatki najlepiej dobierać do mięsa wołowego. Poza tym dowiecie się co można zrobić z natki młodej marchewki oraz na czym polega zagęszczanie sosu zimnym masłem.
W programie:
- Stek z antrykotu, smażony i bastowany masłem, czosnkiem i rozmarynem, doprawiony solą wędzoną podany z pieczoną młodą marchewką z orzechami laskowymi, granatem, tymiankiem cytrynowym i gorgonzolą z sosem na bazie czerwonego wina i miodu lipowego z rozmarynem