Wydarzenia dla Firm
Gotowanie na każdą okazję - w celach integracyjnych, biznesowych, promocyjnych, degustacyjnych.
Kulinarne integracje
Warsztaty kulinarne organizowane na wyłączność dla Kliena, prowadzone przez jednego z naszych głównych prowadzących lub przez znaną osobowość świata kulinarnego. W naszym studiu przy ul. Hożej możemy zorganizować warsztaty dla grupy do 60 osób. Większe warsztaty organizujemy w zewnętrznych, wynajętych do tego celu miejscach (maksymalna liczba uczestników zależy od przestrzeni). Warsztaty organizujemy w całej Polsce. Czas trwania całego wydarzenia to zazwyczaj 4-4,5 godz. (w tym około 2 godz. wspólnego gotowania) - chyba, że mamy inne wytyczne. Uczestnicy, pod okiem prowadzącego, wspólne przygotowują zazwyczaj 3 dania. Rodzaj menu uzgadniamy wspólnie z Klientem wg. potrzeb i preferencji. Warsztaty mogą być prowadzone w j.polskim lub angielskim.
Live cooking
Wydarzenia podczas których dania przygotowuje na żywo kucharz. Uczestnicy nie uczestniczą w gotowaniu. Prowadzący przygotowuje jedno lub kilka dań, dzieląc się z uczestnikami sposobem ich przygotowania oraz wartościowymi informacjami o samych daniach, wykorzystanych produktach, ideach kulinarnych. Na życzenie Klienta mogę być przygotowane porcje degustacyjne dla uczestników. Wydarzenia tego typu nadaje się doskonale do przekazania uczestnikom informacji o produktach, daniach, dietach.
Warsztaty sommelierskie
Warsztaty sommelierskie z uznanym sommelierem Łukaszem Besterem. Warsztaty, w trakcie których uczestnicy poznają historie poszczególnych win, zgłębią tajniki uprawy winorośli oraz tradycji winiarskich Nowego i Starego Kontynentu. Nauczą się rozpoznawać dobrej jakości wina oraz w prawidłowy sposób je degustować. Czas trwania warsztatów to około 3-4 godz. Podczas warsztatów degustowanych jest zazwyczaj 6-7 rodzajów win.