Szef cukierni Kukułka. Laureat Bartolomeo Scappi w Castel San Pietro Terme. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz w cukierni Sebastiano Caridi. Odbył szkolenia u Stefano Laghi, Piergiorgio Giorilli, Ezio Marinato czy Omar Busi. Z wykształcenia inżynier technologii żywności i żywienia człowieka. Pasjonat włoskiego cukiernictwa, zwłaszcza ciast drożdżowych. W tworzeniu słodkości kieruje się doborem różnorodnych struktur i smaków oraz nowoczesnymi technikami produkcji.
- listopad
-
24.11.2024
Skandynawskie wypieki
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje skandynawskiej filozofii szczęścia #hygge niż tamtejsze wypieki. Potrafiące rozgonić najgroźniejsze chmury i rozświetlić najciemniejsze dni. Cudownie kojące, pachnące masłem, cynamonem, wanilią i kardamonem. Zachęcające do zatrzymania się i celebrowania codzienności. Bez pośpiechu, w skupieniu i z uważnością. Zapraszamy Was na skandynawskie warsztaty cukiernicze z Marcinem Zawadzkim z Kukułki.
549,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
07.12.2024
Świąteczne wypieki
SzczegółyBoże Narodzenie, Świątecznie, Warsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej uziemiającego w zabieganym grudniu niż kojące, świąteczne wypieki. Działają jak najlepsza kulinarna medytacja. Pozwalają skupić się na tym co tu i teraz i przywołać najpiękniejsze, świąteczne wspomnienia. Zapraszamy Was na zajęcia cukiernicze z Marcinem Zawadzkim, na których krok po kroku przygotujecie obłędną babkę cytrynowa z makiem i glazurą z syropu z pędów sosny, zimowy torcik cynamonowy z kremem z orzechów włoskich oraz czekoladowe ciasto korzenne z migdałami i pomarańczami.
549,00 złZobacz warsztat