Ekspert od kuchni azjatyckiej oraz hiszpańskiej. Szef kuchni restauracji SHOKU. W przeszłości był szefem kuchni w restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.
- styczeń 2025
-
15.01.2025
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
22.01.2025
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
28.01.2025
Bao Party
SzczegółyKuchnia azjatyckaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaAbsolutnie najulubieńsza azjatycka buła. Lekko słodkawa i przyjemnie puszysta. Do tego na pozór kontrastujące ze sobą smaki i tekstury. W Chinach, skąd pochodzi, była symbolem bogactwa i szczęścia. Międzynarodową sławę zawdzięcza Dawidowi Chang, który uczynił z niej flagowe danie swojej nowojorskiej restauracji. Ten ukochany dalekowschodni comfort food to także piękna historia o kulturze wspólnego jedzenia i dzielenia się. Panie! Panowie! Zapraszamy na obłędne Bao Party z Maciejem Bartkowiakiem.
349,00 złZobacz warsztat - luty 2025
-
19.02.2025
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
26.02.2025
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat - marzec 2025
-
19.03.2025
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
25.03.2025
Bao Party
SzczegółyKuchnia azjatyckaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaAbsolutnie najulubieńsza azjatycka buła. Lekko słodkawa i przyjemnie puszysta. Do tego na pozór kontrastujące ze sobą smaki i tekstury. W Chinach, skąd pochodzi, była symbolem bogactwa i szczęścia. Międzynarodową sławę zawdzięcza Dawidowi Chang, który uczynił z niej flagowe danie swojej nowojorskiej restauracji. Ten ukochany dalekowschodni comfort food to także piękna historia o kulturze wspólnego jedzenia i dzielenia się. Panie! Panowie! Zapraszamy na obłędne Bao Party z Maciejem Bartkowiakiem.
349,00 złZobacz warsztat -
26.03.2025
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat