Kuchnia włoska
Kuchnia włoska
Warsztaty kuchni włoskiej to zajęcia, które powinny spodobać się praktycznie każdemu, dlatego polecamy je wszystkim niezdecydowanym oraz większym grupom o różnych preferencjach kulinarnych. Czy jest na świece ktoś, kto nie lubi pizzy albo klasycznej włoskiej pasty? No właśnie – dlatego kurs kuchni włoskiej to niemal zawsze trafiony wybór. Spodoba się zarówno tym, którzy gotują często, jak i osobom, które na co dzień raczej stronią od garnków. Największą zaletą kuchni włoskiej jest bowiem to, że jest nie tylko bardzo smaczna, ale i bardzo prosta.
Kuchnia włoska, choć niesamowicie popularna, wciąż kryje wiele tajemnic. Wspólnie odkryjemy je podczas warsztatów kuchni włoskiej. Nauczymy Cię, jak przyrządzić perfekcyjne risotto, mięciutkie gniochi oraz doskonały makaron. Sięgniemy również po niezwykle popularne we Włoszech owoce morza i śródziemnomorskie warzywa. Nie może też zabraknąć deseru – przyrządzimy zatem słodkie frittole, czyli waniliowe pączki w przepysznym czekoladowym sosie. Każde warsztaty kuchni włoskiej kończy wspólna uczta, podczas której będziemy degustować wszystkie przygotowane dania. Kolacji może towarzyszyć również wyborne włoskie wino.
Nasz kurs gotowania to nie tylko wyborna włoska kuchnia, ale także niezapomniane opowieści. Prowadzący zajęcia wyjaśnią wam czym wyróżnia się kuchnia liworyjska, mediolańska, wenecka czy lombardzka, a także doradzą, jak stosować popularne włoskie przyprawy: bazylię, pieprz, estragon i oregano. Nie zabraknie też uwag odnośnie najpopularniejszego włoskiego dania, czyli makaronu. Dowiecie się, czym różni się secca od fresca oraz, jak wyrobić idealne ciasto na makaron. Opowiemy też sobie o kultowych włoskich pastach. Spaghetti, ravioli, pici ndundari – po naszym kursie kuchni włoskiej wszystkie te nazwy będą ci doskonale znane.
Czekamy na ciebie w naszym studio w Warszawie.