Wołowina
Wołowina
Dla amatorów krwistych steków, mięsnych burgerów, gulaszu w sosie czy mocno doprawionego tatara – oto warsztaty z przyrządzania wołowiny, jak zawsze organizowane przez nas w Warszawie. Chcesz nauczyć się umiejętnego wysmażania wołowego steka? Poznać sposoby marynowania i grillowania poszczególnych części mięsa? A może przy okazji dowiedzieć się, gdzie kupić dobrej jakości antrykot, karkówkę, łopatkę czy polędwicę? Opowiemy o wszystkim, na bieżąco wyjaśniając poszczególne etapy krojenia, doprawiania i obrabiania mięsa, pokażemy też najróżniejsze sposoby na unikalne przyrządzenie wołowiny. Tatar z szalotką w sosie z żółtka i musztardy, burger z orzechami włoskimi i majonezem pieczarkowym czy antrykot z warzywami korzeniowymi – to wszystko tylko część z pomysłów, które wspólnie wykorzystamy podczas naszych warsztatów z mięsa wołowego. Czekamy w Warszawie!