Serniki, bezy, biszkopty, kruche i drożdżowe ciasta – niemal każdy ma swoje ulubione wypieki. Zrobienie idealnego tortu czy babeczek bywa jednak niemałym wyzwaniem nawet dla największego miłośnika słodyczy. Nasze warsztaty cukiernicze „na słodko” mogą to zmienić. Zajęcia mają miejsce w Warszawie w dzielnicy Mokotów. Zapewniamy gruntowne szkolenia cukiernicze zarówno z deserów klasycznych, jak i tych nietypowych. Nauczysz się z nami piec popularny sernik wiedeński oraz przygotujesz kulki tapioki w mleku kokosowym z longanem. Pokażemy Ci jak przygotować obłędną tartę cytrynową albo wyborne wegańskie beziki z lawendą. Wszystko zależy od tego, na który kurs cukierniczy padnie wybór. Oprócz autorskich przepisów na ciastka i desery gwarantujemy solidną dawkę wiedzy na temat cukiernictwa oraz fachową pomoc na każdym etapie pieczenia. Nasze warsztaty cukiernicze prowadzą najlepsi specjaliści w swoim fachu. Wielu z nich to doświadczeni cukiernicy, którzy mają na koncie liczne nagrody oraz doświadczenie w pracy w restauracjach odznaczonych gwiazdką Michelin. Są więc skarbnicą wiedzy i inspiracji, a przy tym niezwykle sympatycznymi ludźmi, dzięki którym warsztaty odbywają się w bardzo przyjemnej atmosferze.
Nasze szkolenia cukiernicze kierujemy do osób na różnym etapie zaawansowania i różnych zainteresowaniach. Oferujemy zarówno kursy cukiernicze dla początkujących, jak i warsztaty pieczenia ciast, dla osób, które chciałby być w tym jeszcze lepsze. W ofercie mamy też kursy cukiernicze dla osób, które chciałyby poznać najnowsze trendy w cukiernictwie np. kursy pieczenia wegańskich i niskokalorycznych ciast. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do naszego studia w Warszawie.