Owoce morza
Owoce morza
Krewetki, sercówki, kalmary, ośmiornice, ostrygi – frutti di mare ciągle są dla niektórych tylko egzotycznym przysmakiem dostępnym w ekskluzywnych restauracjach. Najwyższy czas zmienić to przeświadczenie! Zapraszamy na warsztaty z owoców morza do Warszawy, gdzie nauczymy Cię, jak oczyścić, porcjować i doprawiać poszczególne skorupiaki i mięczaki, a następnie jak poddać je odpowiedniej obróbce. Opowiemy, gdzie najlepiej kupić owoce morza, aby zawsze były świeże i dobre gatunkowo, a także doradzimy, które hodowle mięczaków są najlepsze. Chcesz się wreszcie dowiedzieć, jak przygotować przepyszną paellę? Z czym najlepiej podać duszone małże? Jakiego wina użyć do polania krewetek? Te i inne potrawy przyszykujemy razem z Tobą podczas naszych warsztatów z owoców morza – czekamy na Ciebie Warszawie!