Pierogi
Pierogi
Czas na naukę przyrządzania jednego z najpopularniejszych dań w Polsce – czas na warsztaty z lepienia pierogów! W Warszawie czekają na Ciebie nasze specjalne szkolenia, na których nie tylko nauczymy, jak powinny wyglądać idealne ciasto i wyśmienity farsz, ale również zaprezentujemy kilka technik lepienia, a także różne sposoby obróbki: gotowanie na parze, pieczenie czy smażenie. Nie zatrzymamy się wyłącznie na polskich specjałach, bo oprócz tradycyjnego ciasta wypełnionego twarogiem czy masą ziemniaczaną pokażemy, jak zrobić nieco bardziej egzotyczne wersje. Chińskie baozi, czyli pierożki z kimchi, afgańskie manty wypełnione wołowiną lub wontony z krewetkami – nasze warsztaty wyniosą lepienie pierogów na wyższy poziom. W Warszawie podczas szkoleń dodatkowo zapoznamy się z innymi kulturami kulinarnymi – będzie więc smacznie i pożytecznie!