Sushi
Kurs przygotowywania sushi to prezent, który doceni każdy miłośnik tego dania, a także świetny pomysł na firmową integrację. Tradycyjne japońskie sushi to potrawa wciąż uważana w niektórych krajach za ekskluzywną, ze względu na unikalne składniki oraz precyzję wykonania i estetyczny efekt. Przygotowanie sushi faktycznie wymaga wiele uwagi, ale nasze warsztaty sushi to świetna okazja, by nabyć nieco wprawy i doświadczenia.
Podczas zajęć zgłębimy tajniki przyrządzania tego przysmaku i pokażemy, że wcale nie musi być trudne. Zapoznamy was również z wszystkimi rodzajami sushi. Jest ich mnóstwo: nigiri, futomaki, gunkan maki, inari, temaki – do tego kraje Zachodnie dołożyły do nich jeszcze kolejne, jak California roll czy Philadelphia roll. Nasze warsztaty sushi sprawią, że wszystkie te nazwy nie będą już dla was tajemnicą.
Oferujemy różne kursy sushi – zarówno warsztaty sushi dla firm, jak i bardziej kameralne zajęcia dla rodzin i grup znajomych. Wszystkie kursy sushi odbywają się w naszym studio w Warszawie pod okiem najlepszych specjalistów, którzy wielokrotnie podróżowali do Azji i doskonale znają się na kuchni japońskiej. Sushi nie ma więc przed nimi żadnych tajemnic.
Zajęcia w CookUp – także warsztaty sushi – kończą się wspólnym posiłkiem, podczas którego degustujemy wspólnie przygotowane dania. Kurs sushi to zatem świetny sposób na firmową lub rodzinną integrację w towarzystwie doskonałego jedzenia. Do posiłku serwujemy ciepłe i zimne napoje oraz sezonowy, ziołowy napar.
Jeśli chcesz więc dowiedzieć się, jak ugotować idealny ryż, zrolować sushi, sprawnie jeść pałeczkami, a do tego poznać kulturę i tradycję Japonii, koniecznie sprawdź nasze warsztaty z sushi i wybierz najodpowiedniejszą formę i termin kursu.