Na warsztatach poznacie różne rodzaje, sposoby i techniki przygotowania, w tym pieczenia i suszenia bez. Dowiecie się jakie są najczęstsze bezowe błędy i co zrobić, aby ich uniknąć oraz czy to prawda, że gdy za oknem deszcz, lepiej pieczenie bez sobie odpuścić. Prowadzący pokaże Wam jak upiec perfekcyjne bezy oraz jakich produktów i akcesoriów cukierniczych używać do ich przygotowania. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i przygotują 3 rodzaje bez: bezę włoską, szwajcarską i francuską.
W programie:
- Tarta cytrynowa z bezą szwajcarską
- Mus marakuja
- Tort Concorde na bezie włoskiej
- Klasyczna beza Pavlova z owocami
Wszystkie samodzielnie przygotowane na zajęciach bezy będziecie mogli zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! ABC Cukiernictwa to kurs kulinarny składający się z 8 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.